1. Skasuj plik /etc/supla-dev/dev_guid
2. Zrestartuj serwis supla-dev
Po tym pojawi się nowe urządzenie w supla cloud, stare skasuj.
Pytanie
-
Mnster
Wszystko działa ! Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ! 
-
Mnster
Pod jaki typ kanału można podłączyć czujnik temperatury ds18b20 lub dht11,dht22 ?pzygmunt wrote:Tak jak 0xFF napisał, możesz sobie dodać dowolną ilość kanałów obsługujących sterowanie oświetleniem (typ 2010). Pozostaje tylko ograniczona liczba portów GPIO, którą w gruncie rzeczy możesz rozszerzyć jakimś expanderem.
-
0xFF
Tu jest zestawienie:
https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... oto.h#L133
Ale czujniki DHTxx nie są jeszcze obsługiwane.
https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... oto.h#L133
Ale czujniki DHTxx nie są jeszcze obsługiwane.
-
Biedronek
Chcialbym zwrocic uwage, ze jakis czas temu dodalem prosty parser ktory pozwala dla:
SUPLA_CHANNELTYPE_SENSORNC 1010
w pliku konfiguracyjnym wpisac SENSORNC zamiast 1010, choc nie wiem czy dla czujnikow dodanych pozniej nadal to obowiazuje.
SUPLA_CHANNELTYPE_SENSORNC 1010
w pliku konfiguracyjnym wpisac SENSORNC zamiast 1010, choc nie wiem czy dla czujnikow dodanych pozniej nadal to obowiazuje.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Rzecz w tym, że obraz karty dostępny do pobrania ma jeszcze starą wersję gdzie nie ma tego parsera.
W nowej wersji z obsługa nowych czujników, ściemniacza i rgb będzie już ten parser dostępny wraz ze zmianą pliku konfiguracyjnego.
W nowej wersji z obsługa nowych czujników, ściemniacza i rgb będzie już ten parser dostępny wraz ze zmianą pliku konfiguracyjnego.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
wikson13
Kiedy można się spodziewać dodania obsługi termometru DHT11 oraz czujnika odległości hc-sr04
-
furia
Czy nie było by fajnie jakby powstało swego rodzaju FAQ? gdzie bardziej kumaci użytkownicy byli by w stanie opisać co i jak się robi? Wraz ze zdjęciami itp?
-
furia
Myślę, że każdy powinien mieć możliwość...
Jest kilku użytkowników którzy udzielają się sporo na forum... Oni mogą być moderatorami i też pomóc. Co Wy na to?
Sam zrobiłem projekt sterowania 14 przekaźnikami do rolet i już jest w finalnej fazie na arduino MEGA (niestety nie jest on związany z SUPLA (ale chętnie mógłbym z Wasza pomocą to połączyć).
Zrób FAQ a chętnie zrobię pierwszy pierwsze zdjęcia
Jest kilku użytkowników którzy udzielają się sporo na forum... Oni mogą być moderatorami i też pomóc. Co Wy na to?
Sam zrobiłem projekt sterowania 14 przekaźnikami do rolet i już jest w finalnej fazie na arduino MEGA (niestety nie jest on związany z SUPLA (ale chętnie mógłbym z Wasza pomocą to połączyć).
Zrób FAQ a chętnie zrobię pierwszy pierwsze zdjęcia