pzygmunt wrote: Fri Aug 27, 2021 11:06 pm
Są starsze wersje na serwerze. Aby zrobić downgrade trzeba wskazać pliki od starszej wersji ale w last_software_version musisz ustawić wersję wyższą od posiadanej. Możesz też zaczekać na wydanie docker-ów.
Poproszę @fracz-a aby jutro wydał.
Minirowek u mnie jeszcze na stanowisku testowym, więc poczekam na serwer
Dzięki
pzygmunt wrote: Fri Aug 27, 2021 1:18 pm
Dostępna jest aktualizacja do wersji 2.8.26.
Rozwiązano problem, który mógł już od dawna powodować crash przy wchodzeniu w tryb konfiguracji.
Usprawniono komunikację z lokalnym brokerem MQTT.
Prośba o testy szczególnie wyżej wymienionych.
Widzę, że w 2.8.27 pojawiła się funkcja automatu schodowego, dzięki.
Odnośnie przejścia do konfiguracji klikając w zew. przycisk bistabilny. Czy mógłby być dodany "czas multikliku" aby nie żonglować przekaźnikiem?
pzygmunt wrote: Fri Aug 27, 2021 1:18 pm
Dostępna jest aktualizacja do wersji 2.8.26.
Rozwiązano problem, który mógł już od dawna powodować crash przy wchodzeniu w tryb konfiguracji.
Usprawniono komunikację z lokalnym brokerem MQTT.
Prośba o testy szczególnie wyżej wymienionych.
Widzę, że w 2.8.27 pojawiła się funkcja automatu schodowego, dzięki.
Odnośnie przejścia do konfiguracji klikając w zew. przycisk bistabilny. Czy mógłby być dodany "czas multikliku" aby nie żonglować przekaźnikiem?
.
???
.
Screenshot_20210829-192808_Firefox.jpg
.
Mam ver 2.8.27 ale automatu schodowego nie widzę, chyba że trzeba rozdzielić kanał od licznika prądu...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by QLQ on Sun Aug 29, 2021 5:32 pm, edited 1 time in total.
Dokładnie tak jak pisze @Klew. Wystarczy włączyć w Cloud dodawanie urządzeń i usunąć mROW. Po kilku sekundach doda się sam ponownie i będzie już funkcja automatu schodowego.
Robert Błaszczak wrote: Sun Aug 29, 2021 5:41 pm
Dokładnie tak jak pisze @Klew. Wystarczy włączyć w Cloud dodawanie urządzeń i usunąć mROW. Po kilku sekundach doda się sam ponownie i będzie już funkcja automatu schodowego.
BEZ SENSU!!!
Oczywiście działa ale trzeba całe urządzenie konfigurować w Cloud od początku !! Czyli śpiąc kanały jak miałem z licznikami, przypisać lokalizację etc...
Last edited by QLQ on Sun Aug 29, 2021 5:52 pm, edited 2 times in total.
QLQ wrote: Sun Aug 29, 2021 5:48 pm
BEZ SENSU!!!
Oczywiście działa ale trzeba całe urządzenie konfigurować w Cloud od początku !! Czyli śpiąc kanały jak miałem z licznikami, przypisać lokalizację etc...
QLQ wrote: Sun Aug 29, 2021 5:48 pm
BEZ SENSU!!!
Tak było od zawsze (1,5 roku wg mojego czasu)
Teraz pomnóż jak masz takich 15-20 urzadzen...siedzisz godzinę i klikasz..
O tyle fajnie że jak przełączyłem z włącznika światła na włącznik zasilania automatycznie zintegrowało z z licznikiem energii
QLQ wrote: Sun Aug 29, 2021 5:52 pm
Teraz pomnóż jak masz takich 15-20 urzadzen...siedzisz godzinę i klikasz..
O tyle fajnie że jak przełączyłem z włącznika światła na włącznik zasilania automatycznie zintegrowało z z licznikiem energii
Jest zamysł, aby urządzenia pobierały ustawienia przy każdym rozłączeniu z cloud, więc może w drugą stronę też mogłoby to działać.