SONOFF Mini R2 nie działa z przycisku

Mav3rick_17

Witam
Wrzuciłem do SONOFF Mini R2 SUPLE z generatora softów https://gui-generic-builder.supla.io/ (soft dla SONOFF Mini) wszystko zakończyło się pomyślnie, moduł się sparował i wszystko działa ok, jednak po podłączeniu przycisku pod zaciski S1 i S2 i przełączenia łącznika nic się nie dzieje. Czy są jakieś dodatkowe ustawienia modułu gdzie wskazujemy jaki przycisk jest podłączony pod zaciski S1 i S2 czy coś poszło nie tak ? Podłączam pod zaciski przycisk bistabilny- jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Dzięki wielkie za pomoc

EDIT:
Próbuję go skonfigurować po wpisaniu w przeglądarce adres modułu ale po wpisaniu adresu wyskakuje okienko do logowania. Jakie dane należy podać do softa SUPLI z generatora?

EDIT2:
Udało mi się znaleźć hasło i login jednak nie potrafi skonfigurować modułu dla przycisku bistabilnego. Mam ustawienia przycisków jak poniżej ale jak to poustawiać?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Mav3rick_17 on Wed Sep 08, 2021 6:30 pm, edited 1 time in total.
Patryk

admin
pass
Mav3rick_17

Patryk wrote: Wed Sep 08, 2021 6:29 pm admin
pass
Dzięki wielkie Patryk jednak mam jeszcze problem z konfiguracja jak w poście powyżej.
jaku2k
Has thanked: 1 time

Mav3rick_17 wrote: Wed Sep 08, 2021 5:31 pm
EDIT2:
Udało mi się znaleźć hasło i login jednak nie potrafi skonfigurować modułu dla przycisku bistabilnego. Mam ustawienia przycisków jak poniżej ale jak to poustawiać?
Witam,
musisz kliknąć odpowiednio w pole 1. przycisk i 2. przycisk. Zostaniesz przeniesiony na stronę, gdzie możesz skonfigurować ustawienia danego przycisku. Dla przycisku bistabilnego należy wybrać reakcję na zmianę stanu.
Last edited by jaku2k on Wed Sep 08, 2021 6:35 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Jakub
Gang

Kliknij w napis przycisk2 i pokaż opcje
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Mav3rick_17

Właśnie jest problem bo po kliknięciu na którykolwiek z przycisków włącza się tylko krótka lista jak poniżej. Nigdzie nie ma opcji wyboru typu przycisku
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Reakcja na
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Patryk

Zrób tak
(piszę z pamięci).
1. Odznacz - odwrócona logika.
2. Reakcja - Zmianę.
3. Akcja - Przełącz
Mav3rick_17

Po rozwinięciu listy reakcja na pojawia się taki oto widok jak poniżej. Jak ustawię reakcję na zmianę stanu i akcję przełącz to nadal nic się nie dzieje.
jaku2k
Has thanked: 1 time

Mav3rick_17 wrote: Wed Sep 08, 2021 6:54 pm Po rozwinięciu listy reakcja na pojawia się taki oto widok jak poniżej. Jak ustawię reakcję na zmianę stanu i akcję przełącz to nadal nic się nie dzieje.
Po wybraniu odpowiedniej opcji należy kliknąć "Zapisz" i "Restart". Czy wykonujesz te czynności?
Pozdrawiam
Jakub

Return to “Ogólna dyskusja”