Czy to jest normalne, czy mam odwrotnie założone przekładniki?
Dzisiaj uruchomiłem PV i licznik dwukierunkowy, i mam wrażenie, że wcześniej te wartości miałem dodatnie.. ale może to przypadek?
power active ujemne wartości.
-
jotka
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
jotka
ale chyba poczekam na noc 
"Są trzy podstawowe błędy jakie popełniają instalatorzy. Pierwszy to odwrotnie założone przekładniki. Moc czynna będzie wtedy miała ujemne wartości. Oczywiście mowa o sytuacji gdy nie oddajemy energii do sieci z PV bo wtedy naturalnym jest, że moc czynna będzie na minusie. "
"Są trzy podstawowe błędy jakie popełniają instalatorzy. Pierwszy to odwrotnie założone przekładniki. Moc czynna będzie wtedy miała ujemne wartości. Oczywiście mowa o sytuacji gdy nie oddajemy energii do sieci z PV bo wtedy naturalnym jest, że moc czynna będzie na minusie. "
-
jotka
po zachodzie słońca wartości na dwóch fazach wskoczyły na plus, na jednej nadal minus. Nie wiem jak mam to interpretować
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
jotka
no znam ten cytowany topic o błędach w instalacji na pamięć, dzięki
wartości powróciły w nocy na plusy. Po prostu nie jestem przyzwyczajony do produkcji
wartości powróciły w nocy na plusy. Po prostu nie jestem przyzwyczajony do produkcji