SONOFF 4CH - GUI Generic - CH1 sam się przełącza przy zmianie stanu CHx

slavo_s2k

Mam problem z SONOFF-em 4CH z GUI Generic 4.0.13 (ale na wcześniejszych wersjach wyglądało to identycznie), mianowicie:

Przekaźnika 1 - mam podpięty włącznik światła (oświetlenie bramy załączające/wyłączające się harmonogramem wg zachodu/wschodu słońca)
Przekaźniki 2,3,4 - mam ustawione jako "otwieranie/zamykanie bramy garażowej|" z impulsem 0,5sek (po kolei furtka, brama wjazdowa i garażowa).

Za każdym razem kiedy wieczorem, gdy włączony jest przekaźnik 1 z oświetleniem LED, próbuję otworzyć bramę/furtkę to gaśnie światło (przekaźnik 1 wyłącza się).

Ustawienia CH1 wyglądają tak:
sonoff.jpg
Nie wiem gdzie jeszcze coś mogę zmienić by przestało mi przy otwieraniu bramy wyłączać pierwszy przekaźnik.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Been thanked: 5 times

A przyciski jak masz skonfigurowane?
https://gui-generic-builder.supla.io/
slavo_s2k

Wszystkie tak:
sonoff2.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Been thanked: 5 times

slavo_s2k wrote: Wed Sep 15, 2021 5:44 pm Wszystkie tak:

sonoff2.jpg
Ale jakie przypisales GPIO do tych przycisków.
https://gui-generic-builder.supla.io/
slavo_s2k

Takie:
sonoff3.jpg
slavo_s2k

W końcu podszedłem do tematu jeszcze raz, maiłem inną szt Sonoff 4CH, wygenerowałem nową wersji przez GUI-Generic Builder i wgrałem do drugiej sztuki, tam działało wszystko ok. To stwierdziłem, że najprościej będzie wgrać ten soft do zamontowanej w rozdzielni tej używanej szt 4CH, niestety nawet na nowym sofcie identyczny objaw, podmieniłem na tę która testowo działała poprawnie i teraz wszystko ok :)

Return to “Pomoc”