Автоматический перевод Yandex: Понял, спасибо за информацию, попробую поискать, но без знания языка это не очень просто.lesny8 wrote: Fri Oct 01, 2021 8:18 pm U mnie też nie startuje po uruchomieniu ponownym QNAPa, tylko że dla mnie to nie jest problem, bo NAS stoji za UPSem a ponowne uruchomienie robię raz na kilka miesięcy jak aktualizuję QTS.
Instalacja z terminala nie jest standardową instalacją, którą mamy w QNAPie w container station. Poszukaj po sieci, może ktoś miał podobny problem, jak uruchomić automatycznie zainstalowane kontenery po restarcie dockera.
3 lata temu albo autostartu nie było w dockerze, albo nie do końca działał dobrze bo na RPi kombinowaliśmy z dodatkowymi skryptami uruchamiającymi kontenery po zaniku zasilania.
W tym przypadku może być podobnie, że wystarczy coś gdzieś dopisać i kontenery będą startować. Osobiscie nie mam niestety czasu, żeby nad tym posiedzieć![]()
Problem z instalacją Supla na Qnap
-
RusaBel
-
RusaBel
Automatyczne tłumaczenie Yandex: Rozumiem, dziękuję za informacje, spróbuję poszukać, ale bez znajomości języka nie jest to bardzo łatwe.RusaBel wrote: Mon Oct 04, 2021 8:22 amАвтоматический перевод Yandex: Понял, спасибо за информацию, попробую поискать, но без знания языка это не очень просто.lesny8 wrote: Fri Oct 01, 2021 8:18 pm U mnie też nie startuje po uruchomieniu ponownym QNAPa, tylko że dla mnie to nie jest problem, bo NAS stoji za UPSem a ponowne uruchomienie robię raz na kilka miesięcy jak aktualizuję QTS.
Instalacja z terminala nie jest standardową instalacją, którą mamy w QNAPie w container station. Poszukaj po sieci, może ktoś miał podobny problem, jak uruchomić automatycznie zainstalowane kontenery po restarcie dockera.
3 lata temu albo autostartu nie było w dockerze, albo nie do końca działał dobrze bo na RPi kombinowaliśmy z dodatkowymi skryptami uruchamiającymi kontenery po zaniku zasilania.
W tym przypadku może być podobnie, że wystarczy coś gdzieś dopisać i kontenery będą startować. Osobiscie nie mam niestety czasu, żeby nad tym posiedzieć![]()
Tutaj viewtopic.php?p=106936#p106936RusaBel wrote: Thu Sep 23, 2021 1:05 pm Automatyczne tłumaczenie Yandex:
...
Oczywiście instaluję z repozytorium SUPLA/supla-Docker:qnap, jak zawsze widzę ikony możliwości instalacji aplikacji, otwieram i widzę najnowszą wersję 2.3.34 i widzę 1/4 kroku instalacji, klikam obok przycisku "Dalej" i nic się nie dzieje, pusta przestrzeń po prawej stronie smartfona, jak na zrzucie ekranu, chociaż według moich wspomnień i instrukcji wideo na youtube powinno pojawić się okno dialogowe ustawień, w którym musisz wprowadzić oryginalne dane, aby utworzyć przyszły plik ustawień yaml, nic Czy ktoś wie co robić?
...
sprawdziłem, że po aktualizacji ContainerStation występuje ten sam problem co opisywany przez Ciebie.
Jeśli chcesz zrobić downgrade ContainerStation do wersji, w której kreator działa poprawnie (nie wiem czy to problem kreatora, czy coś popsuli w CS), to możesz to zrobić pobierając odpowiedni pakiet instalacyjny dla swojego sprzętu ze strony https://www.qnap.com/pl-pl/app_center/? ... er+station
Zainstaluj potem CS z pobranej paczki i sprawdź u siebie czy kreator instalacji Supli będzie działał jak wcześniej.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
RusaBel
Dziękuję bardzo, więc to rozwiązało moje pytanie, zainstalowało supla, a następnie ponownie zaktualizowało stację kontenerową. Nawiasem mówiąc, wsparcie techniczne odmówiło mi pomocy, piszą, że to nie jest ich problem(lesny8 wrote: Fri Oct 08, 2021 8:05 amTutaj viewtopic.php?p=106936#p106936RusaBel wrote: Thu Sep 23, 2021 1:05 pm Automatyczne tłumaczenie Yandex:
...
Oczywiście instaluję z repozytorium SUPLA/supla-Docker:qnap, jak zawsze widzę ikony możliwości instalacji aplikacji, otwieram i widzę najnowszą wersję 2.3.34 i widzę 1/4 kroku instalacji, klikam obok przycisku "Dalej" i nic się nie dzieje, pusta przestrzeń po prawej stronie smartfona, jak na zrzucie ekranu, chociaż według moich wspomnień i instrukcji wideo na youtube powinno pojawić się okno dialogowe ustawień, w którym musisz wprowadzić oryginalne dane, aby utworzyć przyszły plik ustawień yaml, nic Czy ktoś wie co robić?
...
sprawdziłem, że po aktualizacji ContainerStation występuje ten sam problem co opisywany przez Ciebie.
Jeśli chcesz zrobić downgrade ContainerStation do wersji, w której kreator działa poprawnie (nie wiem czy to problem kreatora, czy coś popsuli w CS), to możesz to zrobić pobierając odpowiedni pakiet instalacyjny dla swojego sprzętu ze strony https://www.qnap.com/pl-pl/app_center/? ... er+station
Zainstaluj potem CS z pobranej paczki i sprawdź u siebie czy kreator instalacji Supli będzie działał jak wcześniej.
-
rohen
Mam ten sam problem w postaci nieaktywnego przycisku w wersji 2.4.2.83,
pytanie jak wrócić do wersji Container Station 2.4.0.2316
Skąd można pobrać plik instalacyjny?
Na stronie Qnap jest tylko najnowsza wersja.
-
RusaBel
https://www.qnap.com/pl-pl/app_center/? ... er+stationrohen wrote: Wed Oct 13, 2021 9:07 am Mam ten sam problem w postaci nieaktywnego przycisku w wersji 2.4.2.83,
-
rohen
Tak, w to dokładnie wchodzę, ale wyświetla się tylko wersja 2.4.2.83 do pobrania, jak odnaleźć te starsze?RusaBel wrote: Wed Oct 13, 2021 10:05 amhttps://www.qnap.com/pl-pl/app_center/? ... er+stationrohen wrote: Wed Oct 13, 2021 9:07 am Mam ten sam problem w postaci nieaktywnego przycisku w wersji 2.4.2.83,
-
rohen
a już rozumiem, podajecie mi link bezpośredni a ja wpisuje dane swego Qnap i wyskakuje mi najnowsza wersja.
Przy tym odnośniku nie ma wersji mego Qnapa tj TS-453D i w tym problem. Może inna pójdzie trzeba testować pewnie, zawsze coś
Przy tym odnośniku nie ma wersji mego Qnapa tj TS-453D i w tym problem. Może inna pójdzie trzeba testować pewnie, zawsze coś
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024