O ile dobrze zrozumiałem poprzednie teksty, to z Clouda będzie można uruchomić tryb CONFIG w module, ale to nie oznacza wejścia na jego IP jak w GUI Generic, tylko wejście do konfiguracji po 192.168.4.1 po podłączeniu do sieci WiFi modułu...klimasstudio wrote: Wed Oct 06, 2021 6:37 pm Samo pojawienie się ikonki (i) obok modułu super ułatwia. Widać IP i jak ma się włączony tryb konfiguracji podczas pracy. Można zalogować sie przez IP i wgrać aktualizacje. Mnie to się bardzo podoba bo przy około 30modulach takie updaty zajmują chwilkę. Wystarczy w GUI-Generic pamiętać jakie aktualizacje wygenerować dla odpowiednich modułów i jazda.jedyne czego brakuje mi albo nie wiem gdzie szukać to changelog co się zmieniło.
Przełączanie w tryb konfiguracji z poziomu cloud-a
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
klimasstudio
Tu mi chodziło o taki dostęp... Bez łączenia się do WIFI modułu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
MadOnion78
Jestem za. Tym bardziej, że niebawem będzie więcej tego klikania.
Dla mnie fajna opcja by była możliwość z poziomu cloud albo apki deaktywowania przycisków fizycznych - już kiedyś o tym pisałem. Aktualnie mam 2 latka w domu i dyskoteki dość częste
.
Przepraszam za off.
Dla mnie fajna opcja by była możliwość z poziomu cloud albo apki deaktywowania przycisków fizycznych - już kiedyś o tym pisałem. Aktualnie mam 2 latka w domu i dyskoteki dość częste
Przepraszam za off.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wyzwalacz akcji będzie miał opcję specjalnej akcji która nic nie robi, ale wyłącza działanie przyciskuMadOnion78 wrote: Wed Oct 06, 2021 7:27 pm Jestem za. Tym bardziej, że niebawem będzie więcej tego klikania.
Dla mnie fajna opcja by była możliwość z poziomu cloud albo apki deaktywowania przycisków fizycznych - już kiedyś o tym pisałem. Aktualnie mam 2 latka w domu i dyskoteki dość częste.
Przepraszam za off.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Sterowniki z oprogramowaniem opartym na SDK od espressifa, a z takim firmware dostarczane są sterowniki produkowane przez firmę ZAMEL, ale także Nice, Varilight, Heatpol i jeszcze kilku, aktualizuje się dopiero po podłączeniu się bezpośrednio do modułu (względy bezpieczeństwa).klimasstudio wrote: Wed Oct 06, 2021 6:37 pm Samo pojawienie się ikonki (i) obok modułu super ułatwia. Widać IP i jak ma się włączony tryb konfiguracji podczas pracy. Można zalogować sie przez IP i wgrać aktualizacje. Mnie to się bardzo podoba bo przy około 30modulach takie updaty zajmują chwilkę. Wystarczy w GUI-Generic pamiętać jakie aktualizacje wygenerować dla odpowiednich modułów i jazda.jedyne czego brakuje mi albo nie wiem gdzie szukać to changelog co się zmieniło.
Po wejściu na stronę konfiguracyjną, trzeba zmienić parametr 'Update' na 'YES', zatwierdzić konfigurację i zrobić restart modułu.
Zatwierdzenie konfiguracji to naciśnięcie przycisku 'Save' na stronie konfiguracyjnej. W obecnych wersjach softów mamy już także SAVE & Restart, dzięki czemu nie będziemy musieli wcale dotykać, ani sterownika, ani jego wejść(klawiszy), żeby wyjść z trybu konfiguracyjnego.
Po restarcie sprawdzana jest dostępność nowszej wersji firmware dla danego typu sterownika, jeśli istnieje to jest ono pobierane.
Po pobraniu odbywa się walidacja i sprawdzany jest podpis cyfrowy, którym soft jest podpisany. Jeśli wszystko jest OK, firmware jest zapisywany i aktywowany i robi się restart. Cały proces trwa kilka sekund.
Po wprowadzeniu tego ficzera sama aktualizacja będzie wymagać od nas przebywania z komputerem, albo telefonem w zasięgu emitowanej przez sterownik sieci w tryb konfiguracyjnym.
Błędnie odczytujesz temat tego wątku. Temat traktuje o przełączaniu sterowników w tryb konfiguracji z poziomu chmury, tak żeby nie dotykać klawiszy lub nie rozkręcać gniazd, łączników by dostać się do przycisku 'config' modułów z softem Supla opartym na SDK od espressifa.
Aktualizowanie sterowników, które mają na pokładzie GUI Generic to inna historia.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Zatrudnij mnie na dodatkowy etat to będę robił ładnego changelog nawet wiki napiszęklimasstudio wrote: Wed Oct 06, 2021 6:37 pm jedyne czego brakuje mi albo nie wiem gdzie szukać to changelog co się zmieniło.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
klimasstudio
Głównie to o jakieś radykalne zmiany mi chodziłokrycha88 wrote: Thu Oct 07, 2021 7:41 amZatrudnij mnie na dodatkowy etat to będę robił ładnego changelog nawet wiki napiszęklimasstudio wrote: Wed Oct 06, 2021 6:37 pm jedyne czego brakuje mi albo nie wiem gdzie szukać to changelog co się zmieniło.![]()
Da się żyć bez tego
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
-
Patryk
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Aktualizacja z poziomu aplikacji też potrafi zaskoczyć
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026