Myślałem zamówić PZEM
Na razie nic w tym kierunku nie działam bo mam licznik zamela, a nie wiem czy pchać się w stronę pzem
Warunkowanie
-
arqiu70
Temat poruszany wcześniej, ale ja się dołączę.
Czy istniała by jednak możliwość ustawienia warunkowania z kilku jednakowych czujników, np. kilku DS-ów lun SHT? Byłoby to naprawdę super.
Pozdrawiam.
Czy istniała by jednak możliwość ustawienia warunkowania z kilku jednakowych czujników, np. kilku DS-ów lun SHT? Byłoby to naprawdę super.
Pozdrawiam.
-
Hektorek
- Been thanked: 1 time
Ponawiam nieśmiało pytanie czy będzie taka funkcjonalność?Hektorek wrote: Mon Mar 22, 2021 4:33 pm A będzie możliwe warunkowanie dla kontaktronów? ( analogicznie jak dla DS-a).
Jeśli tak to kiedy się spodziewać implementacji w GUI_Generic?
Pozdrawiam:
Sławek
Sławek
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jak by miało to działać? Nie wystarczy czy przycisk plus przekaźnik?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Hektorek
Jeśli sensor = on wtedy relay = onkrycha88 wrote: Tue Aug 24, 2021 7:13 amJak by miało to działać? Nie wystarczy czy przycisk plus przekaźnik?
( W moim przypadku włączenie pompy zależne od poziomu cieczy)
Pozdrawiam:
Sławek
Sławek
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Czyli chcesz zwykły przycisk który steruje przekaźnikiemHektorek wrote: Tue Aug 24, 2021 11:31 am Jeśli sensor = on wtedy relay = on
( W moim przypadku włączenie pompy zależne od poziomu cieczy)
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Hektorek
Niech będzie , czyli w generic-u sensor zadeklarować jako przycisk?
Nie wiem, nie znam się, więc pytam .
Pozdrawiam:
Sławek
Sławek
-
Adamo28
Mam problem z warunkowaniem. Podłączony czujnik VL53L. Nie mogę go zmusić aby wysterował mi przekaźnika i aby ten wysłał mi pusha. Nie wiem czy czegoś tu nie rozumiem. Wybieram rodzaj czujnika czyli mój vl53, wybieram numer czujnika gdybym używał więcej niż jednego. Tu jest wpisane 1 ale dla 0 bo od 0 się indeksują warunek też się nie spełnia. Czujnik wskazuje w apce 30cm, wg tych ustawień przekaźnik powinien się załączyć gdy odległość mieści się między 10-20cm jeśli dobrze rozumiem tak?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
rochowiak86
Witam. Czy jest jakaś opcja na zmianę warunkowania przez aplikację step +/-. Jakiś virtualny przełącznik albo coś.