Warunkowanie przekaźnika + pushover
-
Adamo28
Do zastanowienia się. Ale będzie przejrzyściej niż jak jest teraz. Warto pamiętać że jest taki smaczek, pewnie część użytkowników w ten sposób walczy z rozgłaszaniem sieci i przechodzeniem gui w tryb config...
-
arqiu70
Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj.
Czy to normalne, że powiadomienia pushover dochodzą z bardzo dużym opóźnieniem?
Czy to normalne, że powiadomienia pushover dochodzą z bardzo dużym opóźnieniem?
-
Adamo28
Dużo bawiłem się pushoverem i zawsze przychodziły prawie natychmiast. Jedynie gdy brakowało pamięci esp potrafi się wysypać podczas wysyłania i wtedy nie dojdzie nic. Może być jeszcze taka sytuacja że wysyłasz mnóstwo puszy na raz (jakaś pętla) i wtedy mogą ci przyblokować wysyłanie na jakiś czas ale mi się nie zdarzyło mimo że się starałem. Zaloguj się na swoje konto i zobacz czy jak testowo wysyłasz to przychodzą szybko.
-
arqiu70
Dzięki za odpowiedź.Adamo28 wrote: Sun Nov 14, 2021 8:39 pm Dużo bawiłem się pushoverem i zawsze przychodziły prawie natychmiast. Jedynie gdy brakowało pamięci esp potrafi się wysypać podczas wysyłania i wtedy nie dojdzie nic. Może być jeszcze taka sytuacja że wysyłasz mnóstwo puszy na raz (jakaś pętla) i wtedy mogą ci przyblokować wysyłanie na jakiś czas ale mi się nie zdarzyło mimo że się starałem. Zaloguj się na swoje konto i zobacz czy jak testowo wysyłasz to przychodzą szybko.
Nie wiem dlaczego takie miałem opóźnienia, może coś było z siecią nie tak(testowałem tylko na jednym powiadomieniu). Na chwile obecną działa prawidłowo.
Pozdrawiam.
-
daw34
Cześć, udało ci się zmienić tryb czujnika aby mierzył do 200cm ?