ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW RNW-01

Agathon

MadOnion78 wrote: Mon Nov 01, 2021 6:27 pm
Agathon wrote: Mon Nov 01, 2021 6:22 pm
Jak posiadasz ROW-01, 02 lub moduł SRW to możesz zrobić to samo już dziś.
teoretycznie i praktycznie owszem - ale RNW upraszcza temat sterowania w jednym miejscu poprzez ilośc dostępnych wejść i można pokombinować z pewnymi stanami logicznymi na 4 wejściach

W tym konkretnym przypadku mam 12 przycisków do ogarnięcia - więc 6szt ROW-02... do zgrania wyzwalania akcji w cloud z istniejącymi gratami w instalacji, lub dociągnięcie kabli z obecnej instalacji (odpada zdecydowanie). To już prościej byłoby zrobić dedykowaną płytkę np na Wemosach niż dokładac te ROWy.

Dla mnie RNW to super pomysł - podłączam tylko zasilanie i mam np przy drzwiach dostępne 4x akcje jak np. zgas światło, zamknij rolety, uruchom harmonogram nawadniania, uruchom oświetlenie zewnetrzne i każdy w domu to ogarnie bez apki i kablologii.

PS @bulek68 - widziałem to, ale nie chce korzystac ze skryptów (zakładam brak internetu) czy linków - leniwy już jestem i wolę plug&play :D
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ale RNW-01 bez Internetu także nie będzie działał.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
MadOnion78

Agathon wrote: Mon Nov 01, 2021 7:39 pm ...
Dla mnie RNW to super pomysł - podłączam tylko zasilanie i mam np przy drzwiach dostępne 4x akcje jak np. zgas światło, zamknij rolety, uruchom harmonogram nawadniania, uruchom oświetlenie zewnetrzne i każdy w domu to ogarnie bez apki i kablologii.
...
Chodziło mi o to, że jak masz w schowku wolnego ROW-02 to śmiało możesz, do czasu pojawienia się w sprzedaży RNW, już coś zmajstrować - też wystarczy tylko zasilanie i jedziesz.
Co do RNW ciekaw jestem czy ktoś w codziennym użytkowaniu wykorzysta wszystkie AT.
Pewnie na początek ściąga się przyda :))
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Agathon

@Robert Blaszczak - ok, mea culpa - sfiksowałem się na niepotrzebnych linkach i jakoś przegapiłem niezbędny internet do AT - dziękuję za zwrócenie uwagi

@MadOnion78 - wszystko niestety wepchnięte w puszki i używane, ale fakt można coś pokombinować. W sumie ROW tez ma pewien plus - bo ma wyjścia i można zrobić sygnalizację/kontrolkę w tym samym miejscu. Wszystko kwestia potrzeb - a możliwości kombinowania rosną (i potrzeby też) :)

PS po przemyśleniu potrzebuję 12 przycisków i 12 kontrolek - więc pewnie jednak skończy się dedykowanym rozwiazaniem - czekam więc na akcje w DIY :) ale jednego RNW i tak mam gdzie wepchnąć.
Patryk

A więc po kilkunastu dniach testowania, tym razem ( jako tester ) nie mam żadnych zastrzeżeń :) .
Używam RNW-01 v2.8.34 ( moja żona ), do sterowania Led-ami podszawkowymi w kuchni.
Wykorzystuję tylko jedno wejście ( IN1 ) z wyłącznikiem monostabilnym ( Simon 54 ).
Jako przewód sterujący wykorzystuję "L" ( fazę ).
Mój ( żony ) "program" jest następujący:
1. 1x załącz 100% Led-y białe ( CW ) + 100% Led-y zielone ( G ).
2. 2x 75% CW + G
3. 3x 50% CW + G
4. 4x 25% CW + G
5. 5x 10% CW + G
6. Przytrzymanie - wyłącz.

Jak powiedziałem, że chyba trzeba będzie odesłać RNW-01, bo w przyszłości, nie będzie można w nim zaktualizować oprogramowania, odpowiedziała mi - ZAPOMNIJ ( nie będzie żadnej odsyłki) :lol:.
Gang

U mnie też to jest pierwszy moduł, który żona chwali :d.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
MadOnion78

Musicie wyjaśnić, że RNW żyje w symbiozie z pozostałymi ale i tak czuje się samotny i potrzebuje więcej przyjaciół :lol:
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Ja dziś spakowałem i odesłałem.
Oczywiście poszły oba, jeden podłączony z zestawem testowym. Może coś Zamel wymyśli na moją przypadłość.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
Gang

Lector wrote: Tue Nov 02, 2021 10:13 pm Ja dziś spakowałem i odesłałem.
Oczywiście poszły oba, jeden podłączony z zestawem testowym. Może coś Zamel wymyśli na moją przypadłość.
Nie sprawdzajcie tego w swojej siedzibie! Lector może ma przeklęte moduły!
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Ale halloween już było :p
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/

Return to “Nowości”