Przychodzi mi jeszcze do głowy Revolut - ale to raczej dla zdeklarowanych stałych wpłacających.Goral64 wrote: Mon Nov 01, 2021 10:11 amAktualnie jest PayPal ale niestety, już nie do zbiórki, przez co każda wpłata zostanie obcięta przez prowizję PayPal. Dodatkowo dodaliśmy możliwość zafundowanie twórcom kawy przez serwis Coffee Media sp. z o.o. https://buycoffee.to/gui-generic-and-builder co daje nowe kanały dla wsparcia twórców. Tak więc jeśli ktoś chce postawić przysłowiową kawę lub "flaszkę" to zapraszamytomkowski wrote: Sun Oct 31, 2021 4:42 pm I z innej beczki @krycha88 - masz pomysł na wsparcie po wycofaniu zbiórek przez PayPal?
Może udostępnij kilka różnych kanałów dla wsparcia jeśli masz taką możliwość.![]()
GUI-Generic PRO
-
tomkowski
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
-
kocyl
Pomysł z kawą super sprawa. Prosto i szybko można wesprzeć twórców.
Zachęcam do "kawiarni" bo GG to kawał dobrej roboty. A każde wsparcie to dodatkowa motywacja do pracy.
Zachęcam do "kawiarni" bo GG to kawał dobrej roboty. A każde wsparcie to dodatkowa motywacja do pracy.
-
Lomax1983
- Has thanked: 1 time
Kawka bardzo doby pomysł. A może by pomyśleć o Patronite??Goral64 wrote: Mon Nov 01, 2021 10:11 amAktualnie jest PayPal ale niestety, już nie do zbiórki, przez co każda wpłata zostanie obcięta przez prowizję PayPal. Dodatkowo dodaliśmy możliwość zafundowanie twórcom kawy przez serwis Coffee Media sp. z o.o. https://buycoffee.to/gui-generic-and-builder co daje nowe kanały dla wsparcia twórców. Tak więc jeśli ktoś chce postawić przysłowiową kawę lub "flaszkę" to zapraszamytomkowski wrote: Sun Oct 31, 2021 4:42 pm I z innej beczki @krycha88 - masz pomysł na wsparcie po wycofaniu zbiórek przez PayPal?
Może udostępnij kilka różnych kanałów dla wsparcia jeśli masz taką możliwość.![]()
-
Kamil Ból
Zróbcie dostęp do buildera GG Pro na abonament z ograniczoną ilością pobrań skoro to hobby to nikt tego dużo niebędzie potrzebował i każdemu wystarczy a kto czerpie z tego korzyści niech dokupi kolejne i niech się ładnie dzieli
Będę wspierał projekt i popierał i już nie mogę się doczekać co możemy osiągnąć
bo tylko współpraca nas wzmocni. A to ,co tu osiągnięto to i tak już jest aż nad wszelkie oczekiwania.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Myślę, że w tej chwili "Kawka" jest wystarczająca jako serwis do datków motywacyjnych. Jest też dla cudzoziemców drugi serwis z "Coffee", ale na tyle ich mało póki co, że nie wiadomo czy jakieś Euro kiedyś wpadnie.Lomax1983 wrote: Wed Nov 03, 2021 12:57 pm Kawka bardzo doby pomysł. A może by pomyśleć o Patronite??
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
dobo
Jest literówka "Wspieraj twórczość i kup kawę dla GUI Beneric & Builder Online" chyba powinno być Generic 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
od dłuższego czasu się zastanawiałem, kiedy taki temat gruchnie
widząc ogrom próśb, wniosków (a niekiedy niestety pretensji) zastanawiałem się, czy autorzy naprawdę nie mają nic lepszego i przyjemniejszego do roboty niż kodowanie wzamian za tzw. "psi ch.."
(oczywiście powyższe proszę odczytywać z ironią i humorem)
Gratulacje dla i wsparcie dla autorów GG i GGB. Sam kilka razy miałem jakieś potrzeby w zakresie funkcjonalności GG i się pytałem ale nie miałem wewnętrznego przekonania, że mogę nalegać w jakikolwiek sposób. Jeżeli byłoby to jakoś finansowo usankcjonowane to dla mnie lepiej, jaśniej i "czyściej". Proste pytanie: "potrzebuje tego a tego, czy możesz zrobić i za ile i na kiedy" - jakoś dla mnie lepiej w sensie mojego samopoczucia.
Samo "sprzedawanie GG" z urządzeniami nie potępiał bym w czambuł, ponieważ rozumiem w części organizatorów procederu - każdy orze jak może (a są ludzie i to całkiem sporo, których przerasta wydawałoby się prosta czynność wygenerowania softu i wgrania go), to już nie dzielenie się z autorami softu zarobioną kasą podpada pod kradzież własności intelektualnej i jestem za zablokowaniem tego.
Oczywiście tak jak wskazaliście problemy się mnożą. Mam "pod sobą" 3 budynki na supli + jeden pomagam kuzynowi - czy gdy będę potrzebował nową funkcjonalność będę musiał zapłacić x4. Niby logiczne - tak się płaci za wszelki soft ale .... projekt supli przyzwyczaił do dobrego.
Też oczywiście kawa poszła ale nie chciałbym w ten sposób. Od kilku miesięcy sobie mówiłem, że muszę coś od siebie dorzucić ale .... jakoś schodziło. Ludzka pamięć i chęci są zawodne. Namawiałbym Was do stworzenia systemu, który niejako "wymusi" regularność wpłat od chcących testować, zmieniać, rozbudowywać.
Opłata od każdego generowania GGB - niezły pomysł tylko faktycznie z ustawionymi np. danym do logowania na jedno konto, nowe konto nowa opłata - handlujący musieliby płacić przynajmniej od każdego "sprzedanego" użytkownika. W sumie chyba to by rozwiązało częściowo problem.
Opłata za dostęp czasowy - może być zbyt mały zasięg finansowy - pojawia się nowa, potrzebna funkcja, płacę najkrótszy dostęp i ... tyle ale jeżeli mam "pod opieką" kilka kont to ... kilka dostępów?
Generalnie @krycha88 - popieram i myślę, że należy się przynajmniej uczciwa rekompensata za poświęcony czas, a co do formy raczej nie będę się wymądrzał. Obym tylko nie zbankrutował
(oczywiście powyższe proszę odczytywać z ironią i humorem)
Gratulacje dla i wsparcie dla autorów GG i GGB. Sam kilka razy miałem jakieś potrzeby w zakresie funkcjonalności GG i się pytałem ale nie miałem wewnętrznego przekonania, że mogę nalegać w jakikolwiek sposób. Jeżeli byłoby to jakoś finansowo usankcjonowane to dla mnie lepiej, jaśniej i "czyściej". Proste pytanie: "potrzebuje tego a tego, czy możesz zrobić i za ile i na kiedy" - jakoś dla mnie lepiej w sensie mojego samopoczucia.
Samo "sprzedawanie GG" z urządzeniami nie potępiał bym w czambuł, ponieważ rozumiem w części organizatorów procederu - każdy orze jak może (a są ludzie i to całkiem sporo, których przerasta wydawałoby się prosta czynność wygenerowania softu i wgrania go), to już nie dzielenie się z autorami softu zarobioną kasą podpada pod kradzież własności intelektualnej i jestem za zablokowaniem tego.
Oczywiście tak jak wskazaliście problemy się mnożą. Mam "pod sobą" 3 budynki na supli + jeden pomagam kuzynowi - czy gdy będę potrzebował nową funkcjonalność będę musiał zapłacić x4. Niby logiczne - tak się płaci za wszelki soft ale .... projekt supli przyzwyczaił do dobrego.
Też oczywiście kawa poszła ale nie chciałbym w ten sposób. Od kilku miesięcy sobie mówiłem, że muszę coś od siebie dorzucić ale .... jakoś schodziło. Ludzka pamięć i chęci są zawodne. Namawiałbym Was do stworzenia systemu, który niejako "wymusi" regularność wpłat od chcących testować, zmieniać, rozbudowywać.
Opłata od każdego generowania GGB - niezły pomysł tylko faktycznie z ustawionymi np. danym do logowania na jedno konto, nowe konto nowa opłata - handlujący musieliby płacić przynajmniej od każdego "sprzedanego" użytkownika. W sumie chyba to by rozwiązało częściowo problem.
Opłata za dostęp czasowy - może być zbyt mały zasięg finansowy - pojawia się nowa, potrzebna funkcja, płacę najkrótszy dostęp i ... tyle ale jeżeli mam "pod opieką" kilka kont to ... kilka dostępów?
Generalnie @krycha88 - popieram i myślę, że należy się przynajmniej uczciwa rekompensata za poświęcony czas, a co do formy raczej nie będę się wymądrzał. Obym tylko nie zbankrutował
YoMan
-
Albert
Poszło znów i ode mnie na kawę kilkanaście złotówek
Próbowałem wczoraj ale 3x jakiś błąd z blikiem wyskoczył mi w mBanku 
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Co to za antyreklama, kolejna wpłata ode mnie tym razem z mBanku poszła. Dzięki chłopaki!Albert wrote: Thu Nov 04, 2021 8:35 am Poszło znów i ode mnie na kawę kilkanaście złotówekPróbowałem wczoraj ale 3x jakiś błąd z blikiem wyskoczył mi w mBanku
![]()
edit
Postanowiłem sobie, że od każdego wdrożonego nawet dla znajomych i rodziny rozwiązań bazujących na GUI-Generic będę ja albo użytkownik dokonywał symbolicznej wpłaty. Uważam, że to uczciwe;)