Wiele przełączników a zakłócanie?

Sterownik dwukanałowy
szym3k

Mirosław F. wrote: Mon Oct 11, 2021 4:04 am Postaram się wywołać u siebie ten problem i poszukam rozwiązania.
Zapraszam do mnie, mam SLW-02 x2 i SLW-01 i ROW-02 - nieraz zachowuje się jak choinka :D
Mam połączone w gwiazdę do jednego miejsca.
Co ciekawe podczas wyładowań (burzy) SLW-02 potrafi też się załączyć z SLW-01 nie ma takiego problemu.

Myślałem w pewnym momencie temat wyleczyłem zamieniając przewody i aktualizacją (przed aktualizacją na SLW-01 było dużo gorzej) - ale nadal nieraz problem występuje.

Opisałem to w tym temacie:
viewtopic.php?f=37&t=5920
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Przeprowadź aktualizację urządzeń.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zacznij od aktualizacji do 2.8.40
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Tpk

Ok, trochę to zajęło ale ostatecznie instalacja prawie na ukończeniu.
Pierwotnie plan był podłączyć 3x Row2 oraz 2x Row1 ale wyszło na to, że jeden Row1 musiał zostać przeniesiony w inne miejsce - w sumie to bardzo dobrze bo mam wrażenie, że choć projekt był pod pięć przełączników to kolejny ciężko byłoby zmieścić / nie mówiąc już o układaniu.

Całość prezentuje się następująco:
IMG_20211109_154236.jpg
Przełączniki działają perfekcyjnie a zjawisko zakłócania jak dotąd nie występuje, jedynym problemem podczas instalacji okazały się "włączniki światła z podświetleniem" które nieźle mieszały (szczególnie podwójne - jeden obwód działał prawidłowo drugi wcale) - po ich demontażu wszystko działa tak jak pierwotnie miało. Choć szkoda, że nie udało wszystkiego ładnie kolorystycznie zgrać to nie jest źle jak na amatora.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “ZAMEL ROW-02”