Taki dziwny przypadek. Zaktualizowałem sonoffy touch.
Po aktualizacji przestały działać grupy kanałów. Inne urządzenia które były w tej grupie nadal działają prawidłowo. Usunięcie i dodanie wszystkich nic nie pomogło. Jakiś pomysł co zrobić?
Nie działa grupa kanałów po aktualizacji GUI Generic
-
MadOnion78
Która wersje softu masz? Miałem to samo ale już jest ok.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
nitzsche
Zaktualizowalem jedno urządzenie. Pokazuje błąd : usuń urządzenie z cloud. Jest jakiś sposób żeby nie trzeba było wszystkiego na nowo konfigurować? 33 obwody. Każdy z kilkoma AT. Szkoda mi pół dnia...
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
nic z tym nie zrobisz wgrałeś pierwsząz wersję z obsługą AT gdzie numerowanie kanałów było:nitzsche wrote: Thu Nov 11, 2021 12:07 pm Zaktualizowalem jedno urządzenie. Pokazuje błąd : usuń urządzenie z cloud. Jest jakiś sposób żeby nie trzeba było wszystkiego na nowo konfigurować? 33 obwody. Każdy z kilkoma AT. Szkoda mi pół dnia...
przekaźnik1, przekaźnik2, AT1, AT2
ale taki układ zawsze powodował problem gdy dodawało się kolejny przekaźnik więc teraz jest kolejność kanałów następująca:
przekaźnik1, AT1, przekaźnika2, AT2
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
nitzsche
No to mam zaplanowane już dzisiejsze popołudnie 

Dzięki za super projekt.
Dzięki za super projekt.
-
RogalPraga
Moze masz gpio wyłączone w konfiguracji sonoffa? wbij się prze IP na sonoffa i zobacz w ustawieniach. Ja tak miałem defaultowo na GUI że miałem wszystkie gpio wyłączone. Włączyłem i od razu się sonoff w kanałach pokazał.nitzsche wrote: Wed Nov 10, 2021 8:51 pm Taki dziwny przypadek. Zaktualizowałem sonoffy touch.
Po aktualizacji przestały działać grupy kanałów. Inne urządzenia które były w tej grupie nadal działają prawidłowo. Usunięcie i dodanie wszystkich nic nie pomogło. Jakiś pomysł co zrobić?
-
nitzsche
Problem jak wyżej koledzy napisali leżał po stronie numeracji przekaźników. Po usunięciu i dodaniu wszytko działa prawidłowo.