Żarówka z suplą
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Nie mogę znalesc jasnej odpowiedzi. Może ktoś podpowie jaka zarowke kupić do której mogę wgrac suple. Chodzi mi aby można nią był sciembiac i rozjaśniać z tel. gwint e27 moc około 10wat oczywiście na 230v, żeby dalo się łatwo rozebrać lub wgrac soft. Może ktoś ma niepotrzebna to proszę o info.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
QLQ
Tu masz wątek: viewtopic.php?f=11&t=4289&p=92708&hilit=Hykker#p92708Pietras81 wrote: Sun Nov 14, 2021 11:52 am Nie mogę znalesc jasnej odpowiedzi. Może ktoś podpowie jaka zarowke kupić do której mogę wgrac suple. Chodzi mi aby można nią był sciembiac i rozjaśniać z tel. gwint e27 moc około 10wat oczywiście na 230v, żeby dalo się łatwo rozebrać lub wgrac soft. Może ktoś ma niepotrzebna to proszę o info.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Pietras81
A jeszcze dopytam. Czy po wgraniu softu z gui generic da się ustawić tak że jak włączę żarowe włącznikiem to bedzie świeciła na biało na ful a wtedy będę mógł sobie tel ustawic kolor i jasność. Po ponownym wlacz wylacz wlacznikem czyli odłączenie zasilania bedzie znow świecic na bialo na ful.QLQ wrote: Sun Nov 14, 2021 12:50 pmTu masz wątek: viewtopic.php?f=11&t=4289&p=92708&hilit=Hykker#p92708Pietras81 wrote: Sun Nov 14, 2021 11:52 am Nie mogę znalesc jasnej odpowiedzi. Może ktoś podpowie jaka zarowke kupić do której mogę wgrac suple. Chodzi mi aby można nią był sciembiac i rozjaśniać z tel. gwint e27 moc około 10wat oczywiście na 230v, żeby dalo się łatwo rozebrać lub wgrac soft. Może ktoś ma niepotrzebna to proszę o info.
Drugie pytanko to nie doczytalem jak ściągnąć ta banke gdzie są diody.
-
QLQ
Nie da się tak ustawić - żarówka zapamiętuje ostatni stan po wyłaczeniu - chyba , że ktoś napisze taki soft.Pietras81 wrote: Sun Nov 14, 2021 5:08 pmA jeszcze dopytam. Czy po wgraniu softu z gui generic da się ustawić tak że jak włączę żarowe włącznikiem to bedzie świeciła na biało na ful a wtedy będę mógł sobie tel ustawic kolor i jasność. Po ponownym wlacz wylacz wlacznikem czyli odłączenie zasilania bedzie znow świecic na bialo na ful.QLQ wrote: Sun Nov 14, 2021 12:50 pmTu masz wątek: viewtopic.php?f=11&t=4289&p=92708&hilit=Hykker#p92708Pietras81 wrote: Sun Nov 14, 2021 11:52 am Nie mogę znalesc jasnej odpowiedzi. Może ktoś podpowie jaka zarowke kupić do której mogę wgrac suple. Chodzi mi aby można nią był sciembiac i rozjaśniać z tel. gwint e27 moc około 10wat oczywiście na 230v, żeby dalo się łatwo rozebrać lub wgrac soft. Może ktoś ma niepotrzebna to proszę o info.
Drugie pytanko to nie doczytalem jak ściągnąć ta banke gdzie są diody.
Bańkę ściągniesz ręką troszkę mocniej trzeba pociągnąć
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Gang
Teraz się da, jak się wykorzysta AT 
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
Gang
Supla wprowadziła obsługę action tigera.
Zamel ma do tego urządzenie gdzie możesz ustawić co będzie robił przycisk i to w zaleznosci jak go wciśniesz.
Możesz np ustawić że klik X1 włącza wyłącza. Klik x 2 włącza na 20 procent. Klik X3 otwiera bramę a przytrzymanie gasi światło.. nawet w całym domu.
Poszukaj tematów o rnw-01, testach at i akcjach
W twoim przypadku mógłbys może użyć no modułu slw-02 o zwykłej żarówki która może się ściemniać [tylko że 12v].
Plusem takiego rozwiązania by było to że żarówka by mogła być włączana i wyłączana zarówno przyciskiem jak i on-line. Bo jak sama żarówka jest smart i dołączysz zasilanie to nic jej nie włączy
. I wtedy na tym slw ustawisz sobie co chcesz i będzie reagować jak tylko będziesz chciał.
viewtopic.php?f=6&t=9351
Zamel ma do tego urządzenie gdzie możesz ustawić co będzie robił przycisk i to w zaleznosci jak go wciśniesz.
Możesz np ustawić że klik X1 włącza wyłącza. Klik x 2 włącza na 20 procent. Klik X3 otwiera bramę a przytrzymanie gasi światło.. nawet w całym domu.
Poszukaj tematów o rnw-01, testach at i akcjach
W twoim przypadku mógłbys może użyć no modułu slw-02 o zwykłej żarówki która może się ściemniać [tylko że 12v].
Plusem takiego rozwiązania by było to że żarówka by mogła być włączana i wyłączana zarówno przyciskiem jak i on-line. Bo jak sama żarówka jest smart i dołączysz zasilanie to nic jej nie włączy
viewtopic.php?f=6&t=9351
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
klimasstudio
Czyli masz włącznik w supli i zarowke ktora jest zapalana przekaznikiem z włącznika.
W włączniku obstawiam że powinieneś wyłączyć GPIO dla przycisku a w Cloudzie ustawić AT na włączanie (przełącz stan) żarówki. Wtedy żarówka będzie cały czas widziana w cloudzie a nie dopiero po włączeniu włącznikiem.
Tak to bym rozwiązał Ja
W włączniku obstawiam że powinieneś wyłączyć GPIO dla przycisku a w Cloudzie ustawić AT na włączanie (przełącz stan) żarówki. Wtedy żarówka będzie cały czas widziana w cloudzie a nie dopiero po włączeniu włącznikiem.
Tak to bym rozwiązał Ja
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
Pietras81
O AT słyszałem. Co nie zmienia faktu że wasze rozwiązanie nie wiele ma wspólnego z żarówką smart. Mam niewiele miejsca pod włącznikami a nie chciałem pogłębiać i kuc puszek. U córki mam właśnie zarowke smart tylko ze na pilota i właśnie tak działa ze jak się wlaczy włącznikiem to swieci na biało w tedy pilotem ustawia się kolory czy jasność. Można ją włączyć i wyłączyć pilotem. Po zaniku napięcia-wylaczenie włącznikiem powoduje jak by kasowanie poprzednich ustawień. Czyli zapala się ful mocą. Coś takiego chciałbym aby zrealizowała zarowka z supla.