Cześć,
mam takie pytanie dotyczhące harmonogramu:
chciałbym żeby światło zaświeciło się wraz z zachodem słońca i zgasło o godzinie 23.00. Następnie żeby się zaświecio o 6.00 i zgasło o wschodzie słońca.
Generalnie dzisiaj (listopad) takie założenie spełnia (wydaje mi się) poniższy harmonogram:
Jednakże na przykład 10 czerwca taki harmonogram nie zadziała i światło od 6.00 będzie świecić do 23.00.
Czy jest jakiś sposób żeby ustawić harmonogram w taki sposób, że jeśli godzina 6.00 jest po wschodzie słońca to ma pomonąć to włączenie?
Harmonogram od zachodu do wschdu z przerwą
-
m&ms
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
m&ms
W zaawansowanych zrobiłem taki harmonogram. Mam nadzieję, że zadziała. Dodatkowo zrobiłem to włączanie o 6.00 tylko w tygodniu.
Może ktoś zweryfikować? A może można prościej?
Może ktoś zweryfikować? A może można prościej?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
m&ms
niestety dla marca i września to nie zadziała ponieważ Cron działa tu inaczej:
taki zapis nie oznacza, jak wcześniej sądziłem, że zadanie wykonywane będzie między 14-30 września tylko od poniedziałku do piątku, ale oznacza że będzie wykonywane od 14-30 września oraz od poniedziałku do piątku. Czyli w wyznaczonych dniach (14-30) bez względu na dzień tygodnia oraz w każdy poniedziałek, wtorek, środę czwartek i piątek września (bez względu na dzień miesiąca).0 6 14-30 9 MON-FR