ZAMEL - no to zaczynamy :)

slawek

Ernest wrote: Thu Aug 10, 2017 5:22 am :) OK ;) Zbieram listę i przygotuje mały pakiet próbek dla was ;) będzie z obudową nie zgrzaną oznaczony jako partia próbna.
Wymagany będzie feedback :)
To ja też piszę się na testy...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Ernest

michael wrote: Thu Aug 10, 2017 5:50 am No to również zapisałbym się na testy :)

Najbardziej mnie interesuje ROW-02 do podłączenia do pieca gazowego z wykorzystaniem skryptów @fracz
jak mi się sprawdzi to tej zimy "ogrzeje" mnie Supla :D
A w obszarze temperatury jakiego produktu potrzebujecie?
Czyli jaki by był idealny produkt do obsługi temperatury.

Jak coś to można założyć nowy wątek :)
michael

W moim przypadku akurat nie jest potrzebny czujnik temperatury przy ROW-02. Czujniki DHT22 mam rozlokowane we wszystkich pomieszczeniach, a ROW-02 pełniłby funkcję włączania/wyłączania pieca oraz pompy obiegowej.

Jeżeli chodzi o czujniki temperatury to widziałbym to jako dodatkowe akcesorium podłączane wtyczką typu mini jack do każdego modułu ZAMEL'a. Takie rozwiązanie myślę, że zadowoli każdego.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slawek

Ja w swoim sofcie robię opcję wyboru - DS18B20, DHT11 i DHT22... to chyba najpopularniejsze termometry i wg mnie takie rozwiązanie byłoby najlepsze.
Oczywiście szczytem szczęścia byłaby możliwość podłączenia kilku czujników do jednego modułu - życie stałoby się wiele prostsze :lol:
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Seba5120

michael wrote: Thu Aug 10, 2017 6:10 am Jeżeli chodzi o czujniki temperatury to widziałbym to jako dodatkowe akcesorium podłączane wtyczką typu mini jack do każdego modułu ZAMEL'a. Takie rozwiązanie myślę, że zadowoli każdego.
Bardzo fajny pomysł z dodatkowym akcesorium na jack :D
Ernest wrote: Thu Aug 10, 2017 5:22 am :) OK ;) Zbieram listę i przygotuje mały pakiet próbek dla was ;) będzie z obudową nie zgrzaną oznaczony jako partia próbna.
Chętnie potestuję ! :mrgreen:
Ryo

Wchodzę w to! ;)
kubayashi

Ja również poproszę jeden na testy.
Sibikk

Zgłaszam się do testowania, od ponad roku obiecuję Mamie że będzie mogła telefonem rolety odsłaniać. Feedback będzie techniczny i od użytkownika końcowego.
Image
Lucas

Również chętnie zgłaszam się na testy, jeśli będzie taka możliwość :)
Ernest

Sibikk wrote: Thu Aug 10, 2017 7:43 am
Zgłaszam się do testowania, od ponad roku obiecuję Mamie że będzie mogła telefonem rolety odsłaniać. Feedback będzie techniczny i od użytkownika końcowego.
Zadowolenie mamy ponad wszystko ;)

A tak na poważnie potrzebujemy jeszcze trochę żeby wszystko posprawdzać i będziemy wysyłać do testów.

Return to “Ogólna dyskusja”