Kanał wilgotności samodzielnie
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Pytanie , czy kanał wilgotności który zwykle występuje w połączeniu z temperaturą np w dht22 , może występować samodzielnie ja to jest w przypadku temperatury w ds18b20. Działam na nowym softem do mojego rekuperatora, chciałbym wyświetlać prędkość wentylatorów którą oryginalny sterownik pokazuje w %. Jako że wentylatory te sterowane są z wbudowanego w nie falownika za pomocą napięcia 0-10V gdzie 10V to 100% wrzucenie to do supli nie jest problemem . Dlaczego ten kanał ? bo jest z % 
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
QLQ
Łooo Panie było dokładnie rok temu..:shimano73 wrote: Sun Nov 21, 2021 7:46 pm Pytanie , czy kanał wilgotności który zwykle występuje w połączeniu z temperaturą np w dht22 , może występować samodzielnie ja to jest w przypadku temperatury w ds18b20. Działam na nowym softem do mojego rekuperatora, chciałbym wyświetlać prędkość wentylatorów którą oryginalny sterownik pokazuje w %. Jako że wentylatory te sterowane są z wbudowanego w nie falownika za pomocą napięcia 0-10V gdzie 10V to 100% wrzucenie to do supli nie jest problemem . Dlaczego ten kanał ? bo jest z %![]()
https://es-forum.supla.org/viewtopic.php?f=70&t=7522
Ale nie martw się... ja mam też taaakie zaległości
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Łooo Panie , ja ledwo po naszemu się dogaduje a ty mi z obcymi wyskakujeszQLQ wrote: Mon Nov 22, 2021 10:23 pmŁooo Panie było dokładnie rok temu..:shimano73 wrote: Sun Nov 21, 2021 7:46 pm Pytanie , czy kanał wilgotności który zwykle występuje w połączeniu z temperaturą np w dht22 , może występować samodzielnie ja to jest w przypadku temperatury w ds18b20. Działam na nowym softem do mojego rekuperatora, chciałbym wyświetlać prędkość wentylatorów którą oryginalny sterownik pokazuje w %. Jako że wentylatory te sterowane są z wbudowanego w nie falownika za pomocą napięcia 0-10V gdzie 10V to 100% wrzucenie to do supli nie jest problemem . Dlaczego ten kanał ? bo jest z %![]()
https://es-forum.supla.org/viewtopic.php?f=70&t=7522
Ale nie martw się... ja mam też taaakie zaległości
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie