Supla Scripts Termostat 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw sie 10, 2017 1:00 pm

Lucas pisze:
czw sie 10, 2017 12:57 pm
Wydaje mi się, że to przez to, że nie masz urządzenia typu switch. Masz typu lightswitch i rollershutter i dimmer.
Dziękuję dobry trop :)
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 490
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt sie 11, 2017 5:59 am

Mam problem w działaniu termostatu. Pomimo zdefiniowania zakresu temperatur i urządzenia wykonawczego (w tym przypadku jeden z Sonoffów w trybie switch), a także ustawieniu aktywnego profilu, stan Sonoffa nie zmienia się wraz ze zmianami temperatury.
Aby nastąpiło włączenie/wyłączenie Sonoffa muszę na liście wyboru profili zmienić aktywny profil na "Brak" a potem z powrotem go wybrać - wtedy (zależnie od temperatury) nastąpi włączenie lub wyłączenie.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt sie 11, 2017 6:06 am

Po zdefiniowaniu profilu wyłącz i włącz termostat
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt sie 11, 2017 6:18 am

Profil uaktywni się sam w ustawionym w warunkach czasie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1792
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt sie 11, 2017 6:43 am

fracz pisze:
pt sie 04, 2017 9:40 pm
3. Termostat aktualizuje się w cyklach 5-minutowych. Oznacza to że po przekroczeniu maksymalnej lub osiągnięciu zadanej temperatury może minąć jeszcze do 5 minut aż urządzenia się powyłączają a stan się odświeży. Docelowo chcemy ten czas skrócić, ale na testy powinno wystarczyć.
Czyżby o to chodziło? ;-)
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 490
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt sie 11, 2017 6:47 am

fracz pisze:
pt sie 11, 2017 6:43 am
fracz pisze:
pt sie 04, 2017 9:40 pm
3. Termostat aktualizuje się w cyklach 5-minutowych. Oznacza to że po przekroczeniu maksymalnej lub osiągnięciu zadanej temperatury może minąć jeszcze do 5 minut aż urządzenia się powyłączają a stan się odświeży. Docelowo chcemy ten czas skrócić, ale na testy powinno wystarczyć.
Czyżby o to chodziło? ;-)
Możliwe, że tak :) Nie doczytałem. Sprawdzę wieczorem.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

pt sie 11, 2017 8:36 am

czy można w linku do podglądu zrobić jakoś widget ?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt sie 11, 2017 8:45 am

W chrome wystarczy kliknąć dodaj do ekranu głównego ...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
szymon
Posty: 73
Rejestracja: wt cze 13, 2017 11:04 am

pt sie 11, 2017 10:06 am

wszystko ok tylko tutaj jest jeden problem tak mi się wydaję tzn.
Jeżeli zastosujemy jakiegoś sonofa np th16 z termometrem jako termostat do grzałki i akurat grzeje nam się bojler i w tym momencie następuje awaria internetu i grzałka grzeje nam non stop bo serwer jej nie wyłączy.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7727
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 11, 2017 10:36 am

szymon pisze:
pt sie 11, 2017 10:06 am
wszystko ok tylko tutaj jest jeden problem tak mi się wydaję tzn.
Jeżeli zastosujemy jakiegoś sonofa np th16 z termometrem jako termostat do grzałki i akurat grzeje nam się bojler i w tym momencie następuje awaria internetu i grzałka grzeje nam non stop bo serwer jej nie wyłączy.
Dlatego obsługi termostatu oficjalnie Supla nie wspiera do czasu kiedy przygotuję dedykowany firmware, który będzie sterował przekaźnikiem niezależnie od tego czy internet jest czy nie.
ODPOWIEDZ