Supla Scripts Termostat 2.0

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Thu Aug 10, 2017 1:00 pm

Lucas wrote:
Thu Aug 10, 2017 12:57 pm
Wydaje mi się, że to przez to, że nie masz urządzenia typu switch. Masz typu lightswitch i rollershutter i dimmer.
Dziękuję dobry trop :)
User avatar
Lucas
Posts: 445
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Aug 11, 2017 5:59 am

Mam problem w działaniu termostatu. Pomimo zdefiniowania zakresu temperatur i urządzenia wykonawczego (w tym przypadku jeden z Sonoffów w trybie switch), a także ustawieniu aktywnego profilu, stan Sonoffa nie zmienia się wraz ze zmianami temperatury.
Aby nastąpiło włączenie/wyłączenie Sonoffa muszę na liście wyboru profili zmienić aktywny profil na "Brak" a potem z powrotem go wybrać - wtedy (zależnie od temperatury) nastąpi włączenie lub wyłączenie.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Aug 11, 2017 6:06 am

Po zdefiniowaniu profilu wyłącz i włącz termostat
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Aug 11, 2017 6:18 am

Profil uaktywni się sam w ustawionym w warunkach czasie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Aug 11, 2017 6:43 am

fracz wrote:
Fri Aug 04, 2017 9:40 pm
3. Termostat aktualizuje się w cyklach 5-minutowych. Oznacza to że po przekroczeniu maksymalnej lub osiągnięciu zadanej temperatury może minąć jeszcze do 5 minut aż urządzenia się powyłączają a stan się odświeży. Docelowo chcemy ten czas skrócić, ale na testy powinno wystarczyć.
Czyżby o to chodziło? ;-)
User avatar
Lucas
Posts: 445
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Aug 11, 2017 6:47 am

fracz wrote:
Fri Aug 11, 2017 6:43 am
fracz wrote:
Fri Aug 04, 2017 9:40 pm
3. Termostat aktualizuje się w cyklach 5-minutowych. Oznacza to że po przekroczeniu maksymalnej lub osiągnięciu zadanej temperatury może minąć jeszcze do 5 minut aż urządzenia się powyłączają a stan się odświeży. Docelowo chcemy ten czas skrócić, ale na testy powinno wystarczyć.
Czyżby o to chodziło? ;-)
Możliwe, że tak :) Nie doczytałem. Sprawdzę wieczorem.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
szymon
Posts: 73
Joined: Tue Jun 13, 2017 11:04 am

Fri Aug 11, 2017 8:36 am

czy można w linku do podglądu zrobić jakoś widget ?
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Aug 11, 2017 8:45 am

W chrome wystarczy kliknąć dodaj do ekranu głównego ...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
szymon
Posts: 73
Joined: Tue Jun 13, 2017 11:04 am

Fri Aug 11, 2017 10:06 am

wszystko ok tylko tutaj jest jeden problem tak mi się wydaję tzn.
Jeżeli zastosujemy jakiegoś sonofa np th16 z termometrem jako termostat do grzałki i akurat grzeje nam się bojler i w tym momencie następuje awaria internetu i grzałka grzeje nam non stop bo serwer jej nie wyłączy.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7065
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 11, 2017 10:36 am

szymon wrote:
Fri Aug 11, 2017 10:06 am
wszystko ok tylko tutaj jest jeden problem tak mi się wydaję tzn.
Jeżeli zastosujemy jakiegoś sonofa np th16 z termometrem jako termostat do grzałki i akurat grzeje nam się bojler i w tym momencie następuje awaria internetu i grzałka grzeje nam non stop bo serwer jej nie wyłączy.
Dlatego obsługi termostatu oficjalnie Supla nie wspiera do czasu kiedy przygotuję dedykowany firmware, który będzie sterował przekaźnikiem niezależnie od tego czy internet jest czy nie.
Post Reply