Wgrałem po kabelku i odpaliłem.
Ładnie się wszystko zarejestrowało. Jako, że to pierwsze odpalenie na GG to wczytał konfigurację z JSON-a.
Oczywiście jest do poprawy i trzeba trochę pożąglować przekaźnikami, bo żeby główny przycisk działał zgodnie z oryginałem i załączał przekaźnik 4 (USB) to trzeba go z końca przenieść jako pierwszy. A potem, żeby kolejność się zgadzała przesunąłem przekaźniki aby 1 był 2, 3 był 3 i 3 był 4.
Do tego jeszcze trzeba zmienić załączanie stanem, aby 1 miał LOW a pozostałe 2-4 miały HIGH. Dioda na GPIO2 podpięta sygnałem HIGH też do pierwszego przekaźnika. Wtedy główny przycisk jara się na niebiesko jak się włączy USB.
Następnie w INNE trzeba skonfigurować CSE7766, bo JSON tego jeszcze nie robi. Nie wiem dlaczego jest tu dostępny tylko RX (@krycha88 pisze, że powinien wystarczyć do pomiaru) więc przypisuję mu GPIO3.
Jest też włączony ANALOG, ale tutaj póki co to nie wiem co i czy w ogóle ustawiać, bo i tak raczej z niczym nie zadziała.
Urządzenie ładnie się rejestruje w Cloud z 4 przekaźnikami i kanałem pomiarowym. Niestety, nie włączyłem wyzwalaczy akcji (miały chyba być domyślnie do przycisków?) w Builderze więc póki co ich nie widzę.
Sterowanie z Clouda i apki działa, główny przycisk też fizycznie włącza USB.
Pozostał kanał pomiarowy. Wszedłem do kalibracji, włączyłem żarówkę 60W do drugiego gniazda i włączyłem kalibrację. Pomieliło, pomieliło, włączyło wszystkie gniazda i USB i nic się w parametrach nie zmieniło (0.92;1.00;0.92). Zrestartowałem, żarówkę jeszcze trochę potrzymałem, ale pomiar ani nie drgnął nawet na 5 miejscu po przecinku. Za to cały czas mam Współczynnik mocy na -31,072.
No i to na razie tyle. Pozostaje skompilować jeszcze raz GG dodając AT i Warunkowanie i spróbować wgrać przez OTA.