SBW-02 konfiguracja
-
Von Battenberg
Witam. Przepraszam za moją upierdliwość ale jak już wiecie mam problem z połączeniem z SBW-01 raz jest za chwile nie ma. Dla mnie dość istotna sprawa bo to sterowanie bramą wjazdową. Wszystko po skonfogurowaniu działało normalnie dziś zainstalowałem SBW-02 i zaczęłaby się takie cuda dziać. Zasięg Wifi jest doskonały. Mesh nw6 Tenda. Prosze o pomoc
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Wyłącz tą g...ą Tendę i zrób z jednego smartfona hotspota z nazwą sieci Wi-Fi i hasłem do niej identycznymi jak masz w tej Tendzie. Sprawdź przez parę godzin czy to funkcjonuje poprawnie. Jeśli tak, to będziesz miał odpowiedź.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Von Battenberg
Może to i byłoby wyjście ale bramy garażowe nam od domu ok 20 m hotspot z komórki nie sięgnie mi tam. A po to kupiłem mesha żeby moc podłączyć do supli bramy garażowe
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Przecież można na godzinę umieścić smartfon gdzieś w pobliżu bram, tak aby oba SBW miały dobry zasięg z tego hotspota. Wrzuć smartfona w jakieś plastikowe pudełko (aby nie zamókł) i tyle.Von Battenberg wrote: Wed Nov 24, 2021 8:11 pm Może to i byłoby wyjście ale bramy garażowe nam od domu ok 20 m hotspot z komórki nie sięgnie mi tam. A po to kupiłem mesha żeby moc podłączyć do supli bramy garażowe
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Von Battenberg
Sterownik wjazdowy jest 4 metry od kostki mesha
-
Von Battenberg
Mało ciekawe rozwiązanie. Wydałem niemałą kasę na Wifi i teraz jakaś komórkę do pudełka ? NieeeRobert Błaszczak wrote: Wed Nov 24, 2021 8:38 pmPrzecież można na godzinę umieścić smartfon gdzieś w pobliżu bram, tak aby oba SBW miały dobry zasięg z tego hotspota. Wrzuć smartfona w jakieś plastikowe pudełko (aby nie zamókł) i tyle.Von Battenberg wrote: Wed Nov 24, 2021 8:11 pm Może to i byłoby wyjście ale bramy garażowe nam od domu ok 20 m hotspot z komórki nie sięgnie mi tam. A po to kupiłem mesha żeby moc podłączyć do supli bramy garażowe
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Urządzenie się nie restartuje co znacza, że bardzo prawdopodobnie nie gubi wifi. Bardziej wygląda tak jakby router zrywał połączenie.
Uruchom jakiś komputer i wpisz (jesli windows) cmd i ping -t 192.168.1.52
Może masz jakiś konflikt adresów, może dwa serwery DHCP. Coś w tej seci jest nie tak.
Odłącz od wifi cały sprzęt i obserwuj co się dzieje. Zostaw tylko SBW (testowo).
PS. W mojej ocenie Tenda to jedeno z najgorszych urządzeń. Powinno się to nazywać "Tandeta", a nie "Tenda".
Uruchom jakiś komputer i wpisz (jesli windows) cmd i ping -t 192.168.1.52
Może masz jakiś konflikt adresów, może dwa serwery DHCP. Coś w tej seci jest nie tak.
Odłącz od wifi cały sprzęt i obserwuj co się dzieje. Zostaw tylko SBW (testowo).
PS. W mojej ocenie Tenda to jedeno z najgorszych urządzeń. Powinno się to nazywać "Tandeta", a nie "Tenda".
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Patryk
Oba SBW są blisko siebie ?
Dziwne jest , że SBW-01 na tylko 12% siły sygnału wifi ( i dlatego zrywa Ci połączenie ), a SBW-02 ma 74% siły sygnału wifi.
Dziwne jest , że SBW-01 na tylko 12% siły sygnału wifi ( i dlatego zrywa Ci połączenie ), a SBW-02 ma 74% siły sygnału wifi.