dodałbym jeszcze możliwość wyłączenia wyświetlacza na noc lub może dodać zegarek to mogłoby robić wtedy jako urządzenie bardziej uniwersalne
ZAMEL - no to zaczynamy :)
-
wojtas567
To z tym wyświetlaczem wygląda ładnie, opcja jeszcze w białej/kremowej wersji i może być ok
dodałbym jeszcze możliwość wyłączenia wyświetlacza na noc lub może dodać zegarek to mogłoby robić wtedy jako urządzenie bardziej uniwersalne
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
michael
Mnie też się bardzo podoba opcja z wyświetlaniem temperatury. Od siebie dodałbym jeszcze wyświetlanie wilgotności 
-
wojtas567
A co do obudowy tylko do czujnika to tego typu https://pl.aliexpress.com/item/10-piece ... 83293.html dobrze wyglądają.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Seba5120
Może zrobić dwa rodzaje taki czujników, jeden większy dla tych którzy chcą go zamontować "na widoku"Ernest wrote: Fri Aug 11, 2017 6:50 amTo może coś takiegofracz wrote: Fri Aug 11, 2017 6:47 am Wydaje mi się że obudowa do czujnika temperatury powinna być "przewiewna", żeby pokazywał temperaturę otoczenia a nie wnętrza obudowy. No i mniejsze, mniejsze!
Kiedyś takie coś znalazłem, ale też cudów nie ma![]()
https://archiwum.allegro.pl/oferta/ds18 ... 59393.html![]()
z temperaturą wyświetlaną na obudowie np. 10x10 (ale jak już taki większy czujnik to i mogły być większe litery niż te na zdjęciu poglądowym)
oraz drugi mniejszy tylko i wyłącznie do odczytu dla aplikacji np. 5x5, lub 3x3.?
-
Ernest
Hej,
Podsumowując temat regulacji temperatury założę nowy wątek, w którym opiszę jakimi obudowami dysponuje oraz będę czekał na wasze propozycję. Sądzę, że możemy bazując na istniejących plastikach, szybko wprowadzić nowe produkty do pomiaru temperatury/wilgotności.
Podsumowując temat regulacji temperatury założę nowy wątek, w którym opiszę jakimi obudowami dysponuje oraz będę czekał na wasze propozycję. Sądzę, że możemy bazując na istniejących plastikach, szybko wprowadzić nowe produkty do pomiaru temperatury/wilgotności.
-
Ryo
A ja się zastanawiam czy rozważacie moduły z gniazdami RJ45 - bez WiFi. Zasilane z PoE lub 230V. Osobiście nie jestem specjalnym admiratorem rozwiązań bezprzewodowych. Suplę używam z Rpi i Arduino. Mam kilka Sonoff ale niestabilność połączenia radiowego mnie zniechęca. Myślę że moduły wykonawcze z przewodowym interfejsem LAN to bardzo dobre rozwiązanie. Np. na szyne din.
A będzie wersja termometru działająca na baterię? Mi by się przydał czujnik, który jest super mały i da się go postawić gdziekolwiekErnest wrote: Fri Aug 11, 2017 12:13 pm Hej,
Supla
Open HAB - https://github.com/magx2/openhab-supla
-
pzygmunt
- Been thanked: 60 times
Ja bym to widział tak.....
Urządzenie w stylu ROW-01 (może być nawet w większej obudowie) i do tego dodatkowe radio 433 Mhz do łączenia się z małymi czujnikami temperatury/wilgotności. To pozwoliłoby na zrobienie termostatu z prawdziwego zdarzenia.
Urządzenie w stylu ROW-01 (może być nawet w większej obudowie) i do tego dodatkowe radio 433 Mhz do łączenia się z małymi czujnikami temperatury/wilgotności. To pozwoliłoby na zrobienie termostatu z prawdziwego zdarzenia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.