Wyzwalacz akcji dla SRW-01, SRW-02m, ROW-01, ROW-02, ROW-02m, ROW-04m, SLW-01, SLW-02, PNW-01 - zaproszenie do testów
-
MadOnion78
Podchodzisz do bramy, otwierasz-zamykasz (ręcznie):Robert Błaszczak wrote: Thu Nov 11, 2021 9:55 am Przecież SBW nie ma wejść mogących służyć sterowaniu wyzwalaczami akcji.
Wielootwarcia zastąpią wielokliki
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Obecnie używam ROW-02 jako włączniki schodowe (półpiętro i góra). W skryptach ustawiłem sceny by po określonym czasie światło się wyłączało. Dodatkowo wirtualny kanał służy do kontroli czy automatyczne wyłączanie ma być aktywne (gdybym coś dłużej planował w korytarzu robić).
Czy planowana jest obsługa czasowego działania, opcji by pojedyncze kliknięcie przedłużyło czas a podwójne wyłączyło?
Czy planowana jest obsługa czasowego działania, opcji by pojedyncze kliknięcie przedłużyło czas a podwójne wyłączyło?
-
Gang
Dziś trochę walczyłem z internetem i mój sterownik ledow 3 kanałowy [skrót mi wypadł ] jak jest offline to nie działa wcale, nawet kanał który jest na urządzeniu i powinien działać na zmianę stanu. Sonoff mini na gui genericu działa offline
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Piszesz o SLW?Gang wrote: Sat Nov 27, 2021 2:52 pm Dziś trochę walczyłem z internetem i mój sterownik ledow 3 kanałowy [skrót mi wypadł ] jak jest offline to nie działa wcale, nawet kanał który jest na urządzeniu i powinien działać na zmianę stanu. Sonoff mini na gui genericu działa offline
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Gang
Tak.
-
Gang
W cloudzie mam ustawione co ma robić przy X1, ale myślałem że skoro działanie przy X1 dotyczy tego samego urządzenia to będzie to działać też offline. U mnie chodziło o światło na strychu, ale jakby oświetlenie schodów nie działało to trochę słabo.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ustawienie akcji w Cloud na 1x wyłącza lokalną funkcję. Akcje z "wyzwalacza" zawsze idą przez serwer.Gang wrote: Sat Nov 27, 2021 9:28 pm W cloudzie mam ustawione co ma robić przy X1, ale myślałem że skoro działanie przy X1 dotyczy tego samego urządzenia to będzie to działać też offline. U mnie chodziło o światło na strychu, ale jakby oświetlenie schodów nie działało to trochę słabo.
Natomiast SLW-02 dostało opcję ustawienia zachowania lokalnego przycisku - w trybie konfiguracyjnym można ustawić, którymi wyjściami ma sterować lokalny przycisk - ale nie wiem, czy to wystarczy na to co chciałeś zrobić.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Gang
Przetestuje i dam znać.
Edit:
Miałem ustawione w1+w2+w3 więc nie miało prawa działać
teraz na w3 działa elegancko.
Mam dwa pytania, może komuś innemu się przydadzą a ja się czegoś nauczę.
Na 2.8.40 nie moglem wejść w config przyciskiem.
Po aktualizacji na 2.8.42 już tak. Na obu wersjach przycisk ustawiony na bistable. Dlaczego? Co mogłem zrobić źle? Klikałem wolno, szybko, bardzo szybko i nic. A potem zaskoczyło od razu.
Za co odpowiada ten parametr:
Edit:
Miałem ustawione w1+w2+w3 więc nie miało prawa działać
Mam dwa pytania, może komuś innemu się przydadzą a ja się czegoś nauczę.
Na 2.8.40 nie moglem wejść w config przyciskiem.
Po aktualizacji na 2.8.42 już tak. Na obu wersjach przycisk ustawiony na bistable. Dlaczego? Co mogłem zrobić źle? Klikałem wolno, szybko, bardzo szybko i nic. A potem zaskoczyło od razu.
Za co odpowiada ten parametr:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.