To mój pierwszy post na forum.
Mam 3 rolety Somfy oraz bramę garażową Hormann. Steruję wszystkim za pomocą pilota Hormann.
Przejście ze sterowania Hormann na Somfy zrealizowane jest przy udziale radia Hormann (HET/S24 BS 868 MHz) i przełącznika F&F STR-422.
Pilot uruchamia radio --> radio daje impuls na STR422 --> a ten podaje ciągły prąd (czas wysterowany na samym przełączniku) na silniki.
Mam 3 rolety, które są sterowane oddzielnie (2 radia Hormann - każdy ma 2 kanały) i 3 sterowniki STR-422 pod każdą roletę.
Rozpoczynam dopiero przygodę z Suplą. Czekam na zamówiony sterownik do bramy garażowej (SBW-02) i chciałbym zamontować coś co pozwoli mi sterować roletami nie tylko pilotem, ale również z poziomu apki. Generalnie potrzebuję coś 3-kanłowego co będzie w stanie podać mi impuls fazy na STR-422 (ala dzwonek). W takim układzie sterowanie będzie równoległe (i pilot i Supla). Poszukuje czegoś montowanego na szynę DIN bo całe sterowanie przeniosłem właśnie do rozdzielnicy. Jeśli nie ma na szynę to przełknę dopuszkowy sterownik bo rozbudowałem i miejsce jest.
Będę wdzięczny za pomoc

Pzdr
Marcin