Korki wyłącza się na dół, wszelkie inne włączniki również. Tam gdzie jest pstryczek włączęnie światła jest w górę...
Obiło mi się o uszy że jest jakaś norma która to reguluje, a mimo wszystko większość ustawia włączenie w dół
Tylko jak tą regulacje przyjąć przy włącznikach krzyżowych i schodowych.Gang wrote: Sun Dec 05, 2021 9:00 pm Lepszym tematem jest ustawienie włącznika światła.
Korki wyłącza się na dół, wszelkie inne włączniki również. Tam gdzie jest pstryczek włączęnie światła jest w górę...
Obiło mi się o uszy że jest jakaś norma która to reguluje, a mimo wszystko większość ustawia włączenie w dół![]()
Również da się to ogarnąć , to nie problem ustawic tak aby wszystkie łączniki byly w tej samej pozycji a światło się nie świeciło , pewnie ze jak ktoś prze klika ale da się do tego wrócićMmof wrote: Sun Dec 05, 2021 9:16 pmTylko jak tą regulacje przyjąć przy włącznikach krzyżowych i schodowych.Gang wrote: Sun Dec 05, 2021 9:00 pm Lepszym tematem jest ustawienie włącznika światła.
Obiło mi się o uszy że jest jakaś norma która to reguluje, a mimo wszystko większość ustawia włączenie w dół![]()
![]()
bulek68 wrote: Mon Dec 06, 2021 2:25 am Swoją drogą normy w tym temacie brak, ale...
Zwróćcie uwagę na wtyczki typu jak na foto.
Jeszcze się nigdy nie spotkałem by na lewym bolcu był przewód niebieski, kilkadziesiąt gotowych takich przewód miałem w rękach i zawsze brązowy przewód jest z lewej...
Ciekawostka, nie tak dawno znajomy poprosił by przygotować..