Witam!
Mam bramę z centralą BFT Libra C MA, siłowniki Phobos
https://www.gałecki.pl/wp-content/uploa ... _MA_PL.pdf
Posiłkując się tematami na forum (ten model centrali chyba nie był poruszany) udało mi się SBW-01 podłączyć i skonfigurować - otwieranie/zamykanie działa, mam tylko problem z czujnikami otwarcia.
Zgodnie z instrukcją do Libry, do podłączenia IN1 i IN2 wykorzystałem złącza "21‐22 - wyjście przekaźnikowe SCA"
W menu Logic centali zmieniłem działanie na ON czyli "sygnalizacja stanu bramy"
W panelu Supli oprócz Przekaźnika otwieranie/zamykanie mam dwa czujniki otwarcia, jeden ustawiłem jako Czujnik otwarcia, drugi jako pośredni.
W aplikacji na telefonie wyświetla się jedno urządzenie - Brama i jak pisałem wszystko działa jak powinno, poza wyświetlaniem stanu bramy - cały czas wyświetla się jako zamknięta.
Czy ja czegoś jeszcze nie skonfigurowałem?
W asystencie Google polecenie głosowe otwierania działa - czyli idąc za słowami Pana pzygmunta z wątku viewtopic.php?p=92440#p92440 - "Aby sterowanie głosowe działało poprawnie kanał sterujący bramą musi być powiązany z prawidłowo działającym czujnikiem otwarcia."
czujniki w mojej centralce są i działają?
Pozdrawiam Jurek.
SBW-01 i BFT Libra - czujnik otwarcia
-
MadOnion78
SBW-01 potrzebuje podania "+" na złącza IN.
Sprawdź czy Twoja centrala czasem nie wystawia masy do sygnalizacji na tych wyjściach.
jeśli tak to pozostaje Ci kontaktron lub dodatkowy przekaźnik ew. wymiana na SBW-02.
Sprawdź czy Twoja centrala czasem nie wystawia masy do sygnalizacji na tych wyjściach.
jeśli tak to pozostaje Ci kontaktron lub dodatkowy przekaźnik ew. wymiana na SBW-02.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
J.Pod
edit.
Skończyło się na montażu kontaktronu (B-3A od Satela) i wszystko działa idealnie.
Dzięki za pomoc.
Gdyby ktoś potrzebował w przyszłości - podłączenie SBW-01 do tego modelu centralki (BFT Libra C MA) to:
a1 - 11
a2 - 12
11 - 15
14 - 16
kontaktron a1 + in1
Pozdrawiam
Jurek.
Skończyło się na montażu kontaktronu (B-3A od Satela) i wszystko działa idealnie.
Dzięki za pomoc.
Gdyby ktoś potrzebował w przyszłości - podłączenie SBW-01 do tego modelu centralki (BFT Libra C MA) to:
a1 - 11
a2 - 12
11 - 15
14 - 16
kontaktron a1 + in1
Pozdrawiam
Jurek.