Hej.
Mam problem podobny do opisanego w pierwszym poście .
Ale po kolei:
dodałem moduł w aplikacji - niby dodało ok, ale na liście urządzeń nie pojawił się, dioda status zamiast świecić migała powoli.
Postanowiłem dodać jeszcze raz, przytrzymałem przycisk konfig wg instrukcji, po puszczeniu moduł zaczął się dziwnie zachowywać:
3 szybkie mrugniecia, nieco dłuższa przerwa jak w mrugnieciach, znowu 3x i tak w kółko. czasem zgasną diody faz, na resetowanie wg instrukcji nie reaguje. (w pierwszym poście jest filmik - u mnie mruga podobnie)
Skanując WiFI nie wykrywa urzadzenia
Jakis pomysł? czy wysyłac na gwarancje
Zamel MEW-01 problem z podłączeniem.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Nie musi być w domu, wystarczy że sąsiedzi mają i może być problem.
Najlepiej wywieźć go w inne miejsce, skonfigurować na hot spocie, zrobić aktualizację softu i po powrocie do domu powinno być już ok
Najlepiej wywieźć go w inne miejsce, skonfigurować na hot spocie, zrobić aktualizację softu i po powrocie do domu powinno być już ok
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
jardo
Poczytałem o problemach z sieciami Mesh, wyłączyłem Unifi - pojawiła się sieć MEW, udalo się wejść i ręcznie skonfigurować moduł.
Po włączeniu nadajników unifi jednak nie łączy się - kontrolka status oświeci się na chwile, po chwili wolno pomiga i wyłącza się.
Po sprawdzeniu w kontrolerzze Unifi - moduł jest połączony z nadajnikiem i ma przydzielony adres. Jednak supla cloud go nie widzi
Soft na MEW to Firmware: 2.7.12 - jak wymusić aktualizacje?
Dobra - połączył sie z cloudem, rejestracja była wyłączona. Dzięki za sugestie
Po włączeniu nadajników unifi jednak nie łączy się - kontrolka status oświeci się na chwile, po chwili wolno pomiga i wyłącza się.
Po sprawdzeniu w kontrolerzze Unifi - moduł jest połączony z nadajnikiem i ma przydzielony adres. Jednak supla cloud go nie widzi
Soft na MEW to Firmware: 2.7.12 - jak wymusić aktualizacje?
Dobra - połączył sie z cloudem, rejestracja była wyłączona. Dzięki za sugestie
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Z Unifi nie ma problemów. Czy to z Mesh czy bez.
Uaktualnij MEW do najnowszej wersji.
viewtopic.php?f=23&t=6212
Uaktualnij MEW do najnowszej wersji.
viewtopic.php?f=23&t=6212
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
jardo
Widocznie te nieregularne miganie mnie myliło - myślałem że z urządzeniem coś nie tak. Soft zaktualizowany do: Firmware: 2.8.31
A wszystkiemu winne było wyłączone dopisywanie urządzeń w cloud.
A wszystkiemu winne było wyłączone dopisywanie urządzeń w cloud.
-
Kemotxb
Witam, mam podobny problem z połączeniem Mew-01 z aplikacja supla. Montaż licznika zajął mi 3h w tym 30 min przerwy na obiad, a połączenie ponad 3h i bezskuteczne. Automatyczna konfiguracja ani ręczna nie skutkuje. Licznik jest widoczny w sieci, dioda miga szybko, ciągle jest ten sam status jak poniżej mimo iż likwidowałem już hasło do wifi, router stawiałem metr od licznika itd
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
Czy po ręcznej konfiguracji, po naciśnięciu ( SAVE ), resetujesz moduł ( MEW-01), przez naciśnięcie przycisku CONFIG na ok 1 sekundę.