Zamel MEW-01 problem z podłączeniem.
-
Kemotxb
Korzystałem z opcji Save and restart oprogramowania a nie z przycisku. Dioda przestawała szybko migać i tyle się działo
-
Patryk
Pokaż screen-a z strony konfiguracji MEW-ki.
Może masz coś źle wpisane ( nazwę sieci (2.4GHz), hasło, nr serwera lub e-maila ).
Może masz coś źle wpisane ( nazwę sieci (2.4GHz), hasło, nr serwera lub e-maila ).
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sprawdź nazwę sieci. Wg komunikatu taka nie istnieje w miejscy instalacji MEW.Kemotxb wrote: Sun Dec 19, 2021 8:17 pm Witam, mam podobny problem z połączeniem Mew-01 z aplikacja supla. Montaż licznika zajął mi 3h w tym 30 min przerwy na obiad, a połączenie ponad 3h i bezskuteczne. Automatyczna konfiguracja ani ręczna nie skutkuje. Licznik jest widoczny w sieci, dioda miga szybko, ciągle jest ten sam status jak poniżej mimo iż likwidowałem już hasło do wifi, router stawiałem metr od licznika itd
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Kemotxb
No tak właśnie to wygląda, że nie widzi sieci WiFi po ssid
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
Czy ta sieć - Dovado3GN - jest nazwą sieci 2.4GHz ?
Bo może to nazwa sieci 5GHz.
Jaki masz router ?
Ewentualnie załącz na telefonie hotspot-a i spróbuj połączyć się z tą siecią.
Nie zapomnij w CLUD-ie załączyć rejestracji urządzeń.
Bo może to nazwa sieci 5GHz.
Jaki masz router ?
Ewentualnie załącz na telefonie hotspot-a i spróbuj połączyć się z tą siecią.
Nie zapomnij w CLUD-ie załączyć rejestracji urządzeń.
-
Kemotxb
Router to dovado 3gn już wiekowy, ale nigdy problemów z połączeniem nie miałem można rzec że to jedyny router który działa tak jak chce. Sieć 2,4 GHz. W cloud mam aktywne dodawanie urządzeń
-
Patryk
Zwróć uwagę, czy przypadkiem podczas wprowadzania nazwy sieci wifi lub hasła, na końcu nie dodała się spacja.
Zdarzały się takie przypadki, przy autouzupełnianiu z telefonu.
Tego na pierwszy rzut oka nie widać.
Również zwrócić uwagę na duże i małe litery.
Jeżeli to nie pomoże, to spróbuj połączyć się za pomocą hotspota.
Zdarzały się takie przypadki, przy autouzupełnianiu z telefonu.
Tego na pierwszy rzut oka nie widać.
Również zwrócić uwagę na duże i małe litery.
Jeżeli to nie pomoże, to spróbuj połączyć się za pomocą hotspota.
-
Kemotxb
Za pomocą hot spota działa, konfiguracja zajęła 2 minuty. Nie wiem w czym jest problem przy połączeniu z wifi routera, dla sprawdzenia wpiąłem w sieć inny router pentagram, parę metrów od mewki i też nic nie połączyło, jest jakiś problem ze starymi routerami lub z konfiguracją samej sieci wifi
-
Kemotxb
Spróbowałem jeszcze raz ten drugi router pentagram i za drugim razem się udało i połączyło. Coś jest z siecią albo ustawieniami, nie wiem czego może potrzebować mew od wifi ale widać router ma z tym problem