ROW-01 - IN1 a IN2

Sterownik jednokanałowy
kwazik

Dobry wieczór,

ROW-01 ma dwa wejścia IN-1 i IN-2. Z lektury forum dowiedziałem się, że zalecane użycie IN-1 to łącznik monostabilny i IN-2 bistabilny.

Nie do końca umiem sobie wyobrazić zastosowanie powyższego - do czego się to przydaje ?

Czy mogę np. IN-1 + monostabilny użyć do sterowania jaką akcją np. wyłącznie kilku innych sterowników a IN-2 + bistabilny wykorzystać jako zwykłe sterowanie np. oświetleniem na klatce schodowej ?

Pozdrawiam serdecznie
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Dwa wejścia pozwalają na podłączenie dwóch różnych łączników lub takich samych.
Możesz nimi sterować lokalnym przekaźnikiem lub zdalnym urządzeniem lub grupą urządzeń. Możesz też sterować oświetleniem na klatce schodowej. Do wyboru do koloru.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

kwazik wrote: Mon Dec 27, 2021 11:42 pm ROW-01 ma dwa wejścia IN-1 i IN-2. Z lektury forum dowiedziałem się, że zalecane użycie IN-1 to łącznik monostabilny i IN-2 bistabilny.
Nie do końca umiem sobie wyobrazić zastosowanie powyższego - do czego się to przydaje ?
ROW-01 ma jedno wyjście i dwa wejścia, więc domyślnie zostały one ustawione jedno jako monostabilne a drugie jako bistabilne. Dzięki temu możesz sobie podłączyć do istniejącego włącznika odpowiednie wejście i nie zmieniać nic w konfiguracji.
kwazik wrote: Mon Dec 27, 2021 11:42 pm Czy mogę np. IN-1 + monostabilny użyć do sterowania jaką akcją np. wyłącznie kilku innych sterowników a IN-2 + bistabilny wykorzystać jako zwykłe sterowanie np. oświetleniem na klatce schodowej ?
Oba wejścia możesz ustawić jako mono- lub bistabilne (w trybie konfiguracyjnym modułu przez 192.168.4.1). Na obu możesz sobie ustawić wyzwalacze akcji. Jeśli na IN2 nadpiszesz akcję na "wciśnięcie 1x" to wyłączysz lokalne sterowanie przekaźnikiem z tego przyciku (IN1 nadal będzie działać normalnie)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL ROW-01”