[tutorial] QNAP – Docer, Standalone, SUPLA i SUPLA-Scripts instalacja przez SSH
W tym Twoim modelu to ja nie widzę żadnego info w specyfikacji o porcie rozszerzeń, na plecach też nie widać żadnej zaślepki, co by sugerować mogło, że pcie jest na płycie głównej.
Pozostaje podpięcie ssd przez USB 3.0 i zweryfikowanie czy i jak to będzie działać.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
No właśnie też zauważyłem, że tu też trochę dałem ciała, bo nawet procek jest ARM 32bitlesny8 wrote: Thu Dec 30, 2021 7:41 am W tym Twoim modelu to ja nie widzę żadnego info w specyfikacji o porcie rozszerzeń, na plecach też nie widać żadnej zaślepki, co by sugerować mogło, że pcie jest na płycie głównej.
Pozostaje podpięcie ssd przez USB 3.0 i zweryfikowanie czy i jak to będzie działać.
Ale faktycznie potestuję z zewnętrznym dyskiem/dyskami przez USB, choć chyba z czasem zdecyduję się na rozszerzenie TR-004 co da mi dodatkowe 4 kieszenie, 2 na SSD cache (mam nadzieję) i 2 na dodatkowe HDD na jakieś tymczasowe multimedia.
Jutro będą dyski, no to będzie zabawa sylwestrowa z QNAPem
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
kris.sg
- Has thanked: 1 time
@Goral64 na ARM-ie też niestety nie odpalisz wszystkiego, ja pisałem o modelu TS-453D, tam siedzi celeron 4 rdzeniowy, na tym to można poszaleć 
Fakt jest trochę droższy, ale tam masz port rozszerzeń i można dołożyć ssd.
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
-
Goral64
O 200 zł droższy, idzie przeżyć. Ale już niestety za późno... Powalczę z tym co mam. W sumie to może robić tylko jako serwer plików/backup, na malince usługi spoko działają, dodatkowo jeszcze serwer ubuntu 24h na PC. Jest co robićkris.sg wrote: Thu Dec 30, 2021 8:08 am @Goral64 na ARM-ie też niestety nie odpalisz wszystkiego, ja pisałem o modelu TS-453D, tam siedzi celeron 4 rdzeniowy, na tym to można poszaleć

Jeśli masz jeszcze czas i kupowałeś przez internet, to możesz skorzystać ze swojego prawa do zwrotu konsumenckiego... chyba, że brałeś sprzęt na firmę, to po temacie.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Goral64
lesny8 wrote: Thu Dec 30, 2021 8:24 am Jeśli masz jeszcze czas i kupowałeś przez internet, to możesz skorzystać ze swojego prawa do zwrotu konsumenckiego... chyba, że brałeś sprzęt na firmę, to po temacie.
Ten sprzedawca od którego kupowałem nie ma tego modelu. A nie chce mi się już kombinować ze zwrotem i zakupem u kogoś innego. Czekać na zwrot kasy za ten, żeby kupić drugi...
Ja "gorączka" jestem

-
automaciek
Panowie borykam się z instalacją SUPLI na QNAP'ie na procku ARM. przy próbie uruchomienia dostaję info:
A druga sprawa to ile miejsca zabiera instalacja, bo mi prawie 1 Tb zajęło?
Code: Select all
[/share/homes/admin/supla-docker] # ./supla.sh start
Starting SUPLA containers
./supla.sh: line 37: docker-compose: command not found
[/share/homes/admin/supla-docker] #