local wrote: Sat Jan 01, 2022 1:13 pm
Należy przytrzymać przycisk
CONFIG do czasu aż zacznie mrugać dioda led.
Podłączasz się do sieci
ZAMEL-MEW-01... i przez przeglądarkę wchodzisz na stronę
192.168.4.1.
OK, dotarłem do domu i miałem chwilę, żeby pogrzebać w sprzęcie i tak:
Po pierwsze w domu też nie mogłem się połączyć i po godzinie walki i prób połączenia z hot-spotem iphona musiałem odłożyć temat co najmniej na parę godzin, inaczej wymontowałbym i wyrzucił MEWa do śmieci. W międzyczasie (w trakcie prób łączenia) udawało mi się docierać do różnych miejsc systemu i
LAST STATE: WiFi Netowrk "iPhone..." Not found ,WiFi - Connecting ...
Na telefonie pojawiały mi się na przemian informacje, że Wi-Fi jest połączone z ZAMEL MEW...., po czym wracałem do Aplikacji Supla z nadzieją, że się połączę i nic, po powrocie do statusu Wi-Fi pojawiał się dopisek pod połączeniem z ZAMEL MEW... że "Brak połączenia z internetem".
Zostawiłem całość na kilka godzin. Po czym wróciłem do sprzętu, wyłączyłem domowe Wi-Fi, podłączyłem rozdzielnię z MEW do prądu, włączyłem hot spot w telefonie i ... wszystko działa tak jak powinno bez żadnego problemu.
Generalnie wszystko fajnie, tylko nadal nie mam zielonego pojęcia co mogło być powodem problemów i co zrobić by tego uniknąć. Jeśli jest jakieś miejsce w systemie gdzie logowane są bardziej szczegółowe informacje nt. problemu chętnie pogrzebię i dostarczę do analizy.
Daniel