Cześć,
Udało mi się wygenerować przez gui generic i wgrać oprogramowanie do wemosa d1 mini, który po rozwarciu kontraktora wysyła powiadomienie informujące np. o otwarciu drzwi. Przycisk ustawiony na "zwolnienie monostabilny" i akcja "przełącz". Wszystko działa jak należy za każdym razem jak rozewre kontraktor to przychodzi powiadomienie. Natomiast jak chciałem podłączyć większą ilość i nieważne czy to jest 2 czy 5 kontraktorów to pojawia się problem. Powiadomienie przychodzi dopiero za drugim razem i to na każdym kontaktronie, czyli muszę dwa razy zmienić stan żeby wysłał powiadomienie. Teraz właśnie pytanie co robię źle, czy te przyciski źle ustawiam?
Pozdrawiam
5 kontraktorów do wemosa + pushover
-
Grunger
Gdzie to mogę podejrzeć? Przy konfiguracji mam takie info jak na zdjęciu, ale nie wiem czy oto chodzi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Tak o to chodzi, tutaj jest wszystko dobrze.Grunger wrote: Fri Jan 07, 2022 8:24 am Gdzie to mogę podejrzeć? Przy konfiguracji mam takie info jak na zdjęciu, ale nie wiem czy oto chodzi.
A powiedz mi, czy z aplikacji jeżeli dajesz na włącz to też masz taki efekt? Przed chwilą sprawdziłem i wg mnie działa to stabilnie dla 5 powiedomień.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Ja właśnie zrobiłem test. Testuje do alarmu I nie ukrywam ze jak ustawie monostabilny to tez dostaje co drugie powiadomienie ale wydaje mi się to logiczne bo skoro przełącza przy wciśnięciu to następne przełącz robi za wylaczenie. Jak ustawie Zmiana stanu - bistabilny działa za każdym razem. Spróbuj przestawić i zobacz jak u ciebie.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Grunger
Właśnie próbowałem na bistabilny i milem ogólnie problem z powiadomieniami. Wysyłał powiadomienie tylko wtedy gdy ręcznie włączyłem przekaźnik bez znaczenia na stan czujnika magnetycznego. Chociaż bistabilny właśnie wydawał mi się bardziej odpowiedni.