OKO I505
-
Metlock
Tak, miły pan poinformował mnie, że jestem tylko 'trybikiem wielkiej machiny' płacącym rachunki za gaz na podstawie tego urządzenia i nic z tym nie zrobię, a każda ingerencja lub nawet nieuzasadnione otwarcie skrzynki z gazomierzem może być użyte przeciwko mnie przez dostawcę gazu.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Pisałeś wcześniej że można zobaczyć dane na stronie www.
Jeśli tak, to z reguły da się napisać skrypt/program, który będzie się logował i odczytywał zużycie i potem je zapisywał np w Supli albo od razu w HA.
Także pewnie jeszcze nie wszystko stracone, choć prosto nie będzie
Jeśli tak, to z reguły da się napisać skrypt/program, który będzie się logował i odczytywał zużycie i potem je zapisywał np w Supli albo od razu w HA.
Także pewnie jeszcze nie wszystko stracone, choć prosto nie będzie
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Metlock
Już się zabierałem za to ale poległem bo tabela bardzo dynamiczna i brak zdefiniowanych zmiennych. Poza tym dane są odczytywane raz dziennie i to z poślizgiem 2 dni (pewnie ich serwer musi je przetrawić), a ja bym chciał na bieżąco.
-
Metlock
Jakby to była zwykła strona to już bym to miał dawno zrobione.
To panel klienta gdzie się logujesz user_id i pass, klikasz Verify, przesuwasz myszką Captha na obrazku i dopiero jesteś w panelu, w którym po 2 kliknięciach masz dopiero wgląd do tabeli.
Takie coś wymyślili.
To panel klienta gdzie się logujesz user_id i pass, klikasz Verify, przesuwasz myszką Captha na obrazku i dopiero jesteś w panelu, w którym po 2 kliknięciach masz dopiero wgląd do tabeli.
Takie coś wymyślili.