A tak po usunięciu podpór i włożeniu czujnika.
.
Sterownik LED do podświetlenia schodów, podjazdu i co tam się jeszcze wymyśli
-
dobo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dobo
Jest parę rzeczy do poprawienia.
Trzeba zwiększyć otwór na czujnik i ewentualnie przekosić/zaokrąglić krawędzie bo po włożeniu czujnika cały czas jest załączony.
Wywalić gwint który się nie sprawdził i zostawić gładką krawędź.
Zmienić ułożenie osłony podczas drukowania aby nie powstało wypaczenie tak jak na prawej krawędzi (powstał łuk podczas odrywania krawędzi przy drukowaniu).
P.S.
Kolejna wersja poszła do druku za 2g45m będzie gotowe.
Trzeba zwiększyć otwór na czujnik i ewentualnie przekosić/zaokrąglić krawędzie bo po włożeniu czujnika cały czas jest załączony.
Wywalić gwint który się nie sprawdził i zostawić gładką krawędź.
Zmienić ułożenie osłony podczas drukowania aby nie powstało wypaczenie tak jak na prawej krawędzi (powstał łuk podczas odrywania krawędzi przy drukowaniu).
P.S.
Kolejna wersja poszła do druku za 2g45m będzie gotowe.
-
dobo
Powyższy wydruk z małą modyfikacją pod tą płytkę z VL53L1X też byłby dobrym rozwiązaniem na czujnik do schodów.
.
.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dobo
Wspomniane poprawki dla czujnika E18-D80NK.
.
.
-
dobo
Teraz działa bez problemu krawędzie otworu nie powodują załączenia czujnika na stałe.
Pozostaje to zmatowić papierem ściernym i pomalować pod kolor ściany.
.
.
eleganckie, a jakie ramka ma wymiary?dobo wrote: Sun Jan 16, 2022 5:20 pm Teraz działa bez problemu krawędzie otworu nie powodują załączenia czujnika na stałe.
.
IMG20220116175248.jpgIMG20220116175319.jpg
-
dobo
front 5 x 5 x 0,3 cm element wsuwany w rurkę ma 2 cm.
-
dobo
Rutkę przycinamy na około 8-9 cm i wyciągamy z niej uszczelkę (można skrócić jeszcze bardziej rurkę max do 6 cm ale może być potem problem z podłączeniem i upchnięciem przewodów).
Otwór w ścianie na tą rurkę wykonujemy otwornicą 40mm o ok 10 mm dłuższy niż rurka tak by od uciętego końca wprowadzić przewód. Ja dałem przewód, który pozostał mi od czujek alarmowych.
Na zdjęciach kawałek rurki z wsuniętą obudową i czujnikiem, gotowy otwór w ścianie, obudowa z czujnikiem i jaką to ma długość.
.
Otwór w ścianie na tą rurkę wykonujemy otwornicą 40mm o ok 10 mm dłuższy niż rurka tak by od uciętego końca wprowadzić przewód. Ja dałem przewód, który pozostał mi od czujek alarmowych.
Na zdjęciach kawałek rurki z wsuniętą obudową i czujnikiem, gotowy otwór w ścianie, obudowa z czujnikiem i jaką to ma długość.
.
-
dobo
Dla forumowiczów paczka z plikiem STL.
Wydruk wykonany był na drukarce SLA. HASŁO - supla
Wydruk wykonany był na drukarce SLA. HASŁO - supla
-
marik_te
Ja uzywam zwyklego czujnika ruchu do slynnego arduino za 6zl. Tylko zdejnuje plastykową kopułkę i tak się to prezentuje w lampce.