gdzie można kupić sprzęt?

zgred

wojtas567 wrote: Ja wymieniłem moduł wifi w tym urządzeniu http://tnijurl.com/350bb2b48de6/ na ESP i śmiga jak oryginał no prawie bo tam miałem jeszcze ustawienia czasów włączania wyłączania na dowolny czas.
Mam coś baaardzo podobnego, w którym to jest nl6621M (http://www.nufrontsoft.com/index.php/pr ... id/30.html)
Już rozprułem płytkę z modułem, ale jak zwykle brakło czasu na zrobienie własnej z ESP :)
Ja miałem dodatkowo oprócz harmonogramów jeszcze pobór prądu :) ale przeboleję jego brak - choć na przyszłość to też byłby fajny dodatek do supli
vcompl

Ciekawy sprzęt: https://www.itead.cc/sonoff-wifi-wireless-switch.html - planuję zamówić. Oparty jest na ESP i otwarty na autorski firmware.
J
oraz
Z gotowców to wygląda obiecująco:
http://www.electrodragon.com/product/wi ... rettyPhoto
Apel do prowadzących sklepy Botland, Elty, itp

Sprowadźcie gotowe moduły przekaźników na ESP-12. Chętni na pewno będą. Ok duzo na tym forum jest majsterkowiczów ale szybkie zrobienie ładnie wyglądającego i trwałego modułu nie jest super proste.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Na dniach będziemy mieli trzy moduły

1. Rozszerzenie dla Raspberry
2. Moduł bramowy zailany 12V (dwa przekaźniki, dwa czujniki otwarcia, termometr)
3. Moduł startowy zasilany 5V (dwa przekaźniki)

Wszystko montowane SMD.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
vcompl

"Moduł startowy zasilany 5V (dwa przekaźniki) wyglądający jak

http://www.electrodragon.com/product/wi ... rettyPhoto

Na dniach tzn?

Na Supla otwieracie sklep, czy ktoś inny będzie dystrybutorem?

Jaki zakres cen?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Planujemy uruchomić sklep gdzie będą nasze rozwiązania jak i rozwiązania innych producentów (taki sprzętowy AppStore).
Zanim jednak go uruchomimy to początkowo wrzucimy moduły na allegro/ebay/sklepy dystrybutorów.
Ostatecznych cen jeszcze nie określiliśmy.

(Na zdjęciu 2 PCB to tylko prototypy samodzielnie wytrawiane)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
sztajek

ajurkowski wrote:kompletnie do niczego dla naszych zastosowań. Szacuję maks 60 godzin na jednym zestawie baterii.
Gdyby praca wyglądała, śpij-obudź-zmierz-wyślij-spij to mogło by chodzić tygodniami.
Gdy by, nie brak jakiegoś elementu światło czułego na płytce, układ świetnie nadawał by się do ogrodu. Mamy czujnik temperatury, wilgotnośći i przekaźnik! Możemy sterować nawadnianiem trawy, oświetleniem, oczkiem wodnym... Jest milion możliwości. A do tego nie duża bateria z telefonu plus ładowarka słoneczna i mamy całkiem ciekawy zestaw.
ajurkowski

sztajek wrote:
ajurkowski wrote:kompletnie do niczego dla naszych zastosowań. Szacuję maks 60 godzin na jednym zestawie baterii.
Gdyby praca wyglądała, śpij-obudź-zmierz-wyślij-spij to mogło by chodzić tygodniami.
Gdy by, nie brak jakiegoś elementu światło czułego na płytce, układ świetnie nadawał by się do ogrodu. Mamy czujnik temperatury, wilgotnośći i przekaźnik! Możemy sterować nawadnianiem trawy, oświetleniem, oczkiem wodnym... Jest milion możliwości. A do tego nie duża bateria z telefonu plus ładowarka słoneczna i mamy całkiem ciekawy zestaw.
Tak pomysł przedni z tym solarem. Do ogrodu jak znalazł.
A ty kolego kupiłeś tą płytkę czy zamierzasz? Jeśli masz taki zamiar zamów dla mnie 3sztuki. Obiecuję, że doposażę ustrojstwo w mały panel solarny i aku Li-ion.
vcompl

Instalacja ESP-12 + termoment + przekażnik +stabilizator napięcia zasilający przekaźniki i moduł. W stanie spoczynku pobiera wg moich testów 1.1 W, przy załączonym przekaźniku 2.5W

Testował ktoś konkretny układ zasilania solarnego; jaki panel (moc), jaka ładowarka, jaka bateria aby bilans mocy był dodatni?

Moje próby wykazały, że przy panelu 1W + Li-ion 1500mAh z trudem jest w stanie przetrwać noc lub mocno pochmurny dzień. (obciązenie tylko ESP-12 + termometr)

Swoją drogą przy ESP-12 pobór mocy jest dość duży.

Mam stacje pogodową z nadajnikiem 868mhz, wysyła sygnał z 3 czujników co 30s ma mały panel solarny i akumulator 600mAh działała przez całą zimę bez problemu (bywało ciemnawo i mróz był tydzień ponad -15c)
ajurkowski

I w tym przypadku też trzeba zrobić pomiar/sterowanie co 30s.
furia

pzygmunt wrote:Na dniach będziemy mieli trzy moduły

1. Rozszerzenie dla Raspberry
2. Moduł bramowy zailany 12V (dwa przekaźniki, dwa czujniki otwarcia, termometr)
3. Moduł startowy zasilany 5V (dwa przekaźniki)

Wszystko montowane SMD.
Wybaczcie mi ale jestem ze tak powiem zielony jak kolor stronki supla.org :)
Mam ze tak powiem laickie pytanie:
do jednego raspberry będzie można podłączyć jeden czy kilka modułów? - chodzi mi o to czy powiedzmy będzie można podłączyć np 5 lub 10 modułów bramowych lub innych?
One będą się łączyć bezprzewodowo z raspberry czy tylko przez moduł rozszerzeń?

Jakie kolejne moduły są w planach?

Return to “Ogólna dyskusja”