nie mogę bezpośrednio załączyć pliku .mov wiec wrzucam .rar'a.
Antenka na szybko ściągnieta, ale to nie powinno mieć wpływu. Do mew'a nie jest nic podpięte. Tylko został zasilony
MQTT na pokładzie MEW-a
-
karol86_
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
karol86_
ściągnąłem, żeby być pewny, że nic nie blokuje przycisk CONFIG.
-
karol86_
jeden router z UPC, nic więcej. Chętnie udostępnie urządzenie, tylko nie wiem jak 
-
zuko
Jak mogę przekierować pomiar na własny broker MQTT?pzygmunt wrote: Tue Jun 29, 2021 4:20 pm MQTT możesz używać na 3 sposoby.
(..)3. Rezygnujesz z Supli i zmieniasz ustawienia MEW-a tak był łączył się bezpośrednio z Twoim brokerem.
Nie można zmienić interwału. Dane s publikowane jak tylko się zmieniają ale nie częściej niż 5 sek.
-----------------
Już znalazłem -> w trybie config (przytrzymać przycisk na obudowie aż zacznie mrugać dioda) -> można wyłączyć supla.org na rzecz MQTT
Działa od razu.
-
marith
Czołem, korzystam z MEW-01 od roku właśnie z MQTT.
Jednak gdzieś w sieci napotkałem się z możliwością używania równolegle chmury Supła jak i MQTT - podobno opcja do wyboru w trybie konfiguracji. U mnie jednak jest tylko MQTT albo Chmura. Próbowałem aktualizować oprogramowanie ale bez rezultatu. Czy coś jeszcze trzeba wykonać, aby korzystać równolegle?
Jednak gdzieś w sieci napotkałem się z możliwością używania równolegle chmury Supła jak i MQTT - podobno opcja do wyboru w trybie konfiguracji. U mnie jednak jest tylko MQTT albo Chmura. Próbowałem aktualizować oprogramowanie ale bez rezultatu. Czy coś jeszcze trzeba wykonać, aby korzystać równolegle?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Łączysz MEW z Suplową chmurą i HA do brokera udostępnianego przez chmurę.
https://drive.google.com/file/d/10HTT6j ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/10HTT6j ... sp=sharing
SUPLA.... Nareszcie w domu.