Witam wszystkich
Jestem nowy i zaczynam przygodę z Supla, kilkanaście sonoff'ów już sobie założyłem (bramy,światła, temperatury) i trafiłem na problem. Potrzebuję takiego urządzenia (z supla oczywiście) które z jednej strony będzie zasilane , a na wyjściu będzie jakiś czujnik/miernik napięcia podłączony do jakiegoś obwodu (1 faza) , zasilanie podam z UPS'a, zasilanie od układu pomiarowego musi być jakoś odseparowane , chodzi o to żeby w momencie braku prądu urządzenie dostało zasilanie bateryjne z UPS'a i pokazało mi że na wyjściu nie ma napięcia, fajnie jakby jakoś mnie o tym powiadomiło przez email lub w aplikacji na telefon. Czy coś takiego istnieje ???
Czujnik , tester , miernik napięcia
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Za UPS-em musisz mieć też punkt dostępowy z WiFI.
Nie potrzebujesz miernika. Wystarczy czujnik NO. Możesz do tego wykorzystać zwykły przekaźnik zasilany 230V. Przekaźnik wpinasz przed UPS-em, a styki przekaźnika podłączasz pod czujnik. GUI-Generic + PUSH Over i masz sprawę załatwioną.
Nie potrzebujesz miernika. Wystarczy czujnik NO. Możesz do tego wykorzystać zwykły przekaźnik zasilany 230V. Przekaźnik wpinasz przed UPS-em, a styki przekaźnika podłączasz pod czujnik. GUI-Generic + PUSH Over i masz sprawę załatwioną.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
lukabema
Oczywiście router za UPS-em, ale reszta to już dla mnie magia , można prosić łopatologicznie ? znam się na sieciach komputerowych ale te urządzenia wykonawcze to dla mnie nowa rzecz, sieci i urządzenia elektryczne też. Moze jest jakiś schemat albo gotowiec.