Działa.
CLOUD 2.3.36
-
rohen
Próbuje aktualziacji na Qnap poleceniem przez SSh
Coś zaczeło pobierać i instalować, ale widzię, że dalej mam wersję SUPLA Cloud 2.3.35
Robię to pierwszy raz więc nie wiem czy poprawnie.
Czy wersje kontenerowe pod Qnap były aktualizowane?
Code: Select all
cd /share/Container/container-station-data/application/supla
docker-compose pull
docker-compose up --build -dCoś zaczeło pobierać i instalować, ale widzię, że dalej mam wersję SUPLA Cloud 2.3.35
Jak masz instalacje zrobiona przez terminal to normalnie robiszrohen wrote: Sun Feb 06, 2022 8:23 pm Próbuje aktualziacji na Qnap poleceniemprzez SShCode: Select all
cd /share/Container/container-station-data/application/supla docker-compose pull docker-compose up --build -d
Coś zaczeło pobierać i instalować, ale widzię, że dalej mam wersję SUPLA Cloud 2.3.35
./supla.sh upgrade
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
rohen
Faktycznie wystarczyła jakaś spacja w plik yml i urcuhomienie ponowne,
niby nic ale bym na to nie wpadł, dzięki
niby nic ale bym na to nie wpadł, dzięki
-
jsuzan
to lokalna instalacja.pzygmunt wrote: Sun Feb 06, 2022 5:32 pm Zrobiliśmy to analogicznie do tego jak działa wartość początkowa w licznikach impulsów. Być może nazwa jest myląca i powinno się to inaczej nazywać. W przeliczaniu historii jest kilka pułapek. Do tego sposób składowania danych i ich ilość komplikuje sprawę.
Póki co mogę ręcznie zmodyfikować Twoją historię jak ustawisz wartość początkową.
Manualnie, czy to znaczy ze poprostu dodasz stała wartość do 3-ch faz fae i rae na historii?
Co do implementacji to myślałem że byłaby posrednia tabelka która by miała korekty licznika i log byłby zwracany z uwzglednieniem tych wpisow. Wtedy nie potrzebne by były jakieś zmiany w we wpisach historycznych.
Obecnie w logach jest poprostu skok wartości z tą wartościa początkową. Co gorsza to po cofnieciu dodania wartości początkowej wpisy korekty niestety pozostają. Musialem to ręcznie na DB zmienić
Podsumowując feature "wartość początkowa" w moiej opini wprowadza regresję do ważnej funkcjonalnosci analizy zużycia prądu za co w moim przypadku bardzo cenie supla i MEW-01 którego używam.
-
karnasw
Zainstalowałem i działało przez jakiś czas. Po czasie zauważyłem, że mam wszystkie urządzenia rozłączone w cloud.
Nie wstawał kontener supla-server
ln: failed to create symbolic link 'libssl.so.50': File existsPokażkarnasw wrote: Mon Feb 07, 2022 12:13 amZainstalowałem i działało przez jakiś czas. Po czasie zauważyłem, że mam wszystkie urządzenia rozłączone w cloud.
Nie wstawał kontener supla-serveroraz błąd zajętości portu 2016. Zrobiłem kopię bazy i postawiłem dockera na nowo (mam proxy).wszystkie kontenery teraz działają. Do cloud normalnie się loguję, ale dalej nie mogę wejść do apki i wszystkie urządzenia są rozłączone. Co może być nie tak?Code: Select all
ln: failed to create symbolic link 'libssl.so.50': File exists
docker psCode: Select all
docker logs --tail=50 supla-server
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
klimasstudio
Od której wersji GUI Generic to działa ? Zamelowe wszystkie wspieraj zdalny config ?możliwość przełączenia urządzenia w tryb konfiguracji z poziomu clouda (bez fizycznego dostępu do urządzenia); firmware musi wspierać tę funkcję
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d