CLOUD 2.3.36

krycha88
Been thanked: 5 times

Goral64 wrote: Mon Feb 07, 2022 7:03 am
klimasstudio wrote: Mon Feb 07, 2022 6:41 am Od której wersji GUI Generic to działa ? Zamelowe wszystkie wspieraj zdalny config ?
Coś taki w gorącej wodzie kąpany? :)
Aby to się znalazło w GUI-Generic to najpierw @klew musi to wrzucić do SuplaDevice a następnie @krycha88 zaimplementować w GUI-Generic.
Firmware ZAMELowe niebawem zaczną się pojawiać.
Dla GG taka możliwość wydaje się zbędna, urządzenie konfigurujesz bezpośrednio z IP urządzenia. Więc w jakim celu wprowadzać je dodatkowo w tryb konfiguracyjny? Jak zmienią się dane wifi lub namiar na serwer to i tak ten sposób nie zadziała.
https://gui-generic-builder.supla.io/
pzygmunt
Been thanked: 59 times

makrz wrote: Mon Feb 07, 2022 7:47 am Witam
Co to jest "konto konta"?
Zrzut ekranu 2022-02-07 084531.jpg
Jaki masz język wybrany ? Może google translate przetłumaczyło ten przycisk.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

krycha88 wrote: Mon Feb 07, 2022 8:03 am Dla GG taka możliwość wydaje się zbędna, urządzenie konfigurujesz bezpośrednio z IP urządzenia. Więc w jakim celu wprowadzać je dodatkowo w tryb konfiguracyjny? Jak zmienią się dane wifi lub namiar na serwer to i tak ten sposób nie zadziała.
A jak ktoś sobie skompiluje firmware bez GUI na STA?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
makrz

pzygmunt wrote: Mon Feb 07, 2022 8:07 am
makrz wrote: Mon Feb 07, 2022 7:47 am Witam
Co to jest "konto konta"?
Zrzut ekranu 2022-02-07 084531.jpg
Jaki masz język wybrany ? Może google translate przetłumaczyło ten przycisk.
Oczywiście masz rację.
zz.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klimasstudio

krycha88 wrote: Mon Feb 07, 2022 8:03 am
klimasstudio wrote: Mon Feb 07, 2022 6:41 am Od której wersji GUI Generic to działa ? Zamelowe wszystkie wspieraj zdalny config ?
Aby to się znalazło w GUI-Generic to najpierw @klew musi to wrzucić do SuplaDevice a następnie @krycha88 zaimplementować w GUI-Generic.
Dla GG taka możliwość wydaje się zbędna, urządzenie konfigurujesz bezpośrednio z IP urządzenia. Więc w jakim celu wprowadzać je dodatkowo w tryb konfiguracyjny? Jak zmienią się dane wifi lub namiar na serwer to i tak ten sposób nie zadziała.
Ja myślę że przydatne bo czasem nie mogę wejść przez GUI z adresu IP. Wtedy muszę podejść wyłczyć/włczyć sterownik i GUI działa. A tak bym zdalnie włczył tryb konfiguracji z clouda i z zdalnej maszyny wszedł po Wi-Fi.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
dogu18

pzygmunt wrote: Mon Feb 07, 2022 7:32 am
kurus wrote: Mon Feb 07, 2022 7:12 am Działa wam cloud? Ja się nie mogę zalogować ani www ani apka, mam svr8 😩😩😩
Występuje jakiś problem z svr8. Obecnie działa ale obserwujemy. Jeśli problem się powtórzy to będziemy przenosić ten serwer w inne miejsce.
U mnie od rana chwilowe przerwy w dostępie do svr8
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Za 1-2h będziemy przenosić svr8 do na inną maszynę.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
krycha88
Been thanked: 5 times

klimasstudio wrote: Mon Feb 07, 2022 9:02 am
krycha88 wrote: Mon Feb 07, 2022 8:03 am
Ja myślę że przydatne bo czasem nie mogę wejść przez GUI z adresu IP. Wtedy muszę podejść wyłczyć/włczyć sterownik i GUI działa. A tak bym zdalnie włczył tryb konfiguracji z clouda i z zdalnej maszyny wszedł po Wi-Fi.
Ja bym najpierw rozwiązał problem zawieszania GUI niż dodawał coś aby go obejść :P Jak dostanę informację jak mam to zrealizować to na pewno dodałam taką możliwość.
https://gui-generic-builder.supla.io/
klimasstudio

krycha88 wrote: Ja bym najpierw rozwiązał problem zawieszania GUI niż dodawał coś aby go obejść :P Jak dostanę informację jak mam to zrealizować to na pewno dodałam taką możliwość.
Żeby to było takie proste... Niestety nie udało mi się tego problemu znaleźć i przyczyny dlaczego. Nawet aktualizowałem GUI.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Mnie się wydaje, że wejście w tryb konfiguracyjny ze strony urządzenia może być przydatne, jak chcemy zaktualizować soft w urządzeniu, które jest w puszcze w ścianie. Do tej pory trzeba było niektóre moduły wyjmować.

Return to “CLOUD”