Asystent google zbaraniał 🤔?

Kormoran

Nie wiem czy tak się akurat zgrało czy co ale po ostatniej aktualizacji clouda asystent google zbaraniał?

Urządzenie nazwane "brama".
Wcześniej mówiąc "otwórz bramę" odmieniał to sobie i wykonywał polecenie. Teraz nie wie o które urządzenie mi chodzi.

Kali mówić Kali jeść "otwórz brama" działa.

Ktoś jeszcze zauważył ten problem?
andrzejano

Mam podobny problem zmieniłem soft w garażu przestał rozpoznawać GARAŻ, boję się zmienić w bramie wjazdowej.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Aktualizacja cloud-a nie ma wpływu na to jak działa google home. Cloud nie decyduje o tym jak GH ma interpretować polecenia. Czy zmieniła Ci się nazwa urządzenia widocznego w Aplikacji Home ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Kormoran

Nazwa się nie zmieniła ale zauważyłem taką zależność:

Po tym jak można ustawić tylko jedno powtórzenie w sbw 02 ustawiłem furtkę jako bramę aby można było to głosowo otwierać. Oczywiście nazwałem ją "furtkę" bo inaczej wyszukuje wyników w google.

Na tym samym sbw jest brama wjazdowa.

W momencie kiedy zmieniam furtkę na funkcję furtki lub bramy garażowej, asystent odmienia sobie "brama" i wszystko działa ok. Lecz kiedy furtka jest jako brama wjazdowa(mimo że nazywa się "furtkę" i czujnik do niej też), asystent głupieje i płacze, że nie wie o które urządzenie brama mi chodzi :|

A co do garaży też był z tym problem dopóki jeden nie nazywa się "garaż" a drugi "garaż dwa". W momencie kiedy było "garaż drugi" lub "drugi garaż" asystent też głupiał i ciągle nie rozumiał o który garaż mi chodzi.
klimasstudio

Z tym google home to różnie bywa... Mam sonoff touch 2x i nazwany mialem MAIN LIGHST SALON a włączniki jeden MAIN LIGHT SALON i drugi włącznik DISCO (kula led rgb..) i mowłem "hey google turn on main light salon" odpalał mi ten nazwany "main light salon". Od teraz załącza oba włączniki czyli "main light salon" i "disco" na tym sterowniku.... Tak samo się tyczy np. "...turn on SALON light" włączał tylko oświetlenie supli a teraz nagle wykrywa też żarówki z V-TACa które są za sterownikami SUPLI więc mówi że nie może wwłączyć 4 żarówek które się itak włączą bo dostaną napięcie. :lol: :lol: paranoja a nic nie zmieniałem w konfiguracji.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d

Return to “Pomoc”