Wyślij na priva email konta i wskaż proszę, który DIW to udostępnię Ci firmware. Powinno tam też działać przełączanie w tryb konfiguracji z poziomu cloud-a.Patryk wrote: Fri Feb 18, 2022 2:49 pm Kiedy będzie dostępna nowsza wersja niż obecnie ( moja ) v2.8.29 ?
DIW-01 problem z przyciskiem bistabilnym
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Patryk
Zaktualizowałem do v.2.8.48:
1. Przełączanie w tryb konfiguracji z poziomu CLUD-a działa ok
2. Zjawisko zmieniającego się stanu ikony podczas wyłączania napięcia już nie występuje
3. Problem zaświecania się żarówki jeżeli za pomocą apki była wyłączona a, wył. bistabilny jest zwarty po zaniku napiecia pozostał.
Może to jednak wina modułu testowego ( prototyp ).
1. Przełączanie w tryb konfiguracji z poziomu CLUD-a działa ok
2. Zjawisko zmieniającego się stanu ikony podczas wyłączania napięcia już nie występuje
3. Problem zaświecania się żarówki jeżeli za pomocą apki była wyłączona a, wył. bistabilny jest zwarty po zaniku napiecia pozostał.
Może to jednak wina modułu testowego ( prototyp ).
-
Patryk
Jedna rzecz jeszcze mi przychodzi do głowy.
Jeżeli v2.8.31 jest ok,
to może zrobiłeś aktualizację z v2.8.29
do v2.8.48 i została pominięta poprawka z v2.8.31 ???
.
Jeżeli v2.8.31 jest ok,
to może zrobiłeś aktualizację z v2.8.29
do v2.8.48 i została pominięta poprawka z v2.8.31 ???
.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Tam jest osobne oprogramowanie układowe dla ESP i osobne dla STM-a. Być może Zamel wgrywa inną wersję do STM-a niż ta, którą dysponujemy w aktualizacji. Wejdź w ustawienia i sprawdź jaka wersja jest widoczna w prawym dolnym rogu okna aplikacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Patryk
Może to jest jakiś trop
.
Niby w obu modułach jest v1.2.2.0
Ale:
Co mnie zastanowiło w przypadku "nowego" modułu.
Choć dodawałem go "ręcznie" (192.168.4.1) i WIDZIAŁEM na początku, że ma już v2.8.31 i NIE zaznaczyłem aktualizacji, to zauważyłem, że po konfiguracji i restarcie moduł zaczął się aktualizować ( bardzo szybkie miganie LED ).
Wersja softu pozostała ta sama (v2.8.31), ale jaka była pierwotnie wersja STM-a tego nie wiem.
Niby w obu modułach jest v1.2.2.0
Ale:
Co mnie zastanowiło w przypadku "nowego" modułu.
Choć dodawałem go "ręcznie" (192.168.4.1) i WIDZIAŁEM na początku, że ma już v2.8.31 i NIE zaznaczyłem aktualizacji, to zauważyłem, że po konfiguracji i restarcie moduł zaczął się aktualizować ( bardzo szybkie miganie LED ).
Wersja softu pozostała ta sama (v2.8.31), ale jaka była pierwotnie wersja STM-a tego nie wiem.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Wyślij ten moduł do mnie. To szybkie miganie oznaczało aktualizacje STMa. Być może nie przebiegła prawidłowo. By to zdiagnozować musiałbym mieć ten moduł u siebie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Patryk
Zrobiłem jeszcze jeden ( ostatni ) "eksperyment" .
Zresetowałem moduł do ustawień fabrycznych ( dłuższe przytrzymanie przycisku CONFIG ) bez usuwania z CLUD-a.
Wprowadziłem dane konfiguracyjne ( ręcznie ) na nowo i DIW-01 zaczął działać poprawnie
.
Teraz za to wrócił "przypadek" z zmieniająca się ikoną, który opisywałem wcześniej w przypadku tego innego ( nowego ) DIW-a, ale to już jest szczegół.
Więc problem ROZWIĄZANY ( a przy okazji jestem chyba pierwszym posiadaczem v2.8.48)
.
Zresetowałem moduł do ustawień fabrycznych ( dłuższe przytrzymanie przycisku CONFIG ) bez usuwania z CLUD-a.
Wprowadziłem dane konfiguracyjne ( ręcznie ) na nowo i DIW-01 zaczął działać poprawnie
Teraz za to wrócił "przypadek" z zmieniająca się ikoną, który opisywałem wcześniej w przypadku tego innego ( nowego ) DIW-a, ale to już jest szczegół.
Więc problem ROZWIĄZANY ( a przy okazji jestem chyba pierwszym posiadaczem v2.8.48)