SATEL CA64P V3.2

pontidrive

Witam
Na wstępie. Jest to mój pierwszy post na forum, chciałbym podziękować, wszystkim użytkownikom, za porady udzielane na forum, dzięki, którym mogłem przerobić na tyle ile potrzebowałem sterowanie bramami, roletami czy oświetleniem.
Przechodząc do konkretów, to mam starą centralę alarmową SATEL CA64P V3.2 (jak na załączonym zdjęciu).
Czy jest możliwość podpięcia się którymś ze sterowników ZAMELa (np.:ROW-02), lub innej firmy, by móc załączyć i wyłączyć alarm (cały dom lub tylko sekcję)?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MadOnion78

Musisz mieć świadomość:
viewtopic.php?p=64118#p64118
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Duch__
Been thanked: 6 times

A umiesz ją w ogóle przeprogramować, masz kod serwisowy?

Z tego co widzę to nie masz żadnego wejścia od 1-16 wolnego na płycie. Ekspandery wejść też widzę że nie są podłączone w systemie.

Dodam tylko żeby nie rozpętać burzy wśród "znawców" tematu, informuję że w tej kwestii co najwyżej doradzę koledze jak tylko załączyć (uzbroić) system z poziomu inputa centrali. Wyłączenie będzie możliwe tylko i wyłącznie z kodu na klawiaturze. Jestem instalatorem produktów marki SATEL.
maly_13

A nie lepiej wymienić centrale ( i niestety szyfrator)na jakąś perfekte wkładasz karte sim i masz bezpośrednie dojście do centrali ze wszystkimi powiadomieniami.
w użyciu: supla, nettemp...
Pietras81
Been thanked: 1 time

Ja nie wiem jak jest z Satelem ale przy Risco mam wpięty przekaźnik z ESP w obwód nadajnika pilota którym rozbrajam i uzbrajam alarm. Dodatkowo pod wyjście programowalne mam podpięty stan alarmu. Czyli jak włączę ikonka pali się na czerwono. W przypadku braku internetu czy zaniku prądu przekaźnik cały czas jest zwarty aby rozbroić daje impuls przerwania obwodu. Pytanie czy masz do alarmu jakiegoś pilota czy tylko klawiaturę.
https://pietras-81.aqi.eco/
pontidrive

Duch__ wrote: Tue Feb 22, 2022 2:05 pm A umiesz ją w ogóle przeprogramować, masz kod serwisowy?

Z tego co widzę to nie masz żadnego wejścia od 1-16 wolnego na płycie. Ekspandery wejść też widzę że nie są podłączone w systemie.

Dodam tylko żeby nie rozpętać burzy wśród "znawców" tematu, informuję że w tej kwestii co najwyżej doradzę koledze jak tylko załączyć (uzbroić) system z poziomu inputa centrali. Wyłączenie będzie możliwe tylko i wyłącznie z kodu na klawiaturze. Jestem instalatorem produktów marki SATEL.
Cudem i kod, i kabel jest, płyta z oprogramowaniem też. Po 20 latach od montażu :)
Wolnych wejść będzie dwa albo i więcej, po usunięciu starego sterowania zamykaniem / otwieraniem rolet z poziomu klawiatury i centrali.

Właśnie o to chodzi by po uruchomieniu "ZAMKNIJ WSZYSTKO" zamknęły się rolety, bramy, no i jeszcze uzbroić alarm.
Oczywiście nie będę włosów z głowy wyrywał jeśli nie wyjdzie :) To tylko z wygody i chęci nauczenia się czegoś nowego chcę zrobić.
Chyba, że jest możliwość zamontowania modułu, który byłby kompatybilny z aplikacją perfecta?
maly_13 wrote: Tue Feb 22, 2022 5:53 pm A nie lepiej wymienić centrale ( i niestety szyfrator)na jakąś perfekte wkładasz karte sim i masz bezpośrednie dojście do centrali ze wszystkimi powiadomieniami.
Wiadomo, że łatwiej wymienić centralę, ale jeśli przez 20 lat działa i nie ma problemów, a ochrona przyjeżdża, to po co wymieniać?
Tym bardziej, że nowa nie zmieści się w starą obudowę :)
Dziś w nowo budowanym domu łatwiej jest ogarnąć temat jednym nowym systemem, sterującym wszystkim. Tak rodzicom zrobiłem i mam święty spokój :)
Duch__
Been thanked: 6 times

pontidrive wrote: Tue Feb 22, 2022 7:31 pm Wiadomo, że łatwiej wymienić centralę, ale jeśli przez 20 lat działa i nie ma problemów, a ochrona przyjeżdża, to po co wymieniać?
Tym bardziej, że nowa nie zmieści się w starą obudowę :)
Integra 64 jest dokładnie tej samej wielkości co CA64.

Perfecta jest mniejsza.

Jeśli posiadasz kod to wejdź w tryb serwisowy to przeprogramuj pasujące Ci wejście na:

Typ wejścia 1: NC
Typ reakcji 80: Załaczenie czuwania.

Podłącz do niego kawałek przewodu, a drugi koniec zewrzyj do masy (GND). W momencie zwarcia centrala zacznie Ci się uzbrajać. Rozbrojenie będzie możliwe tylko z kodu na manipulatorze.
Lomax1983
Has thanked: 1 time

Zrobiłem coś takiego na centrali CA-10 przy pomocy WEMOS D1 mini, przekaźnika i krańcówki(sygnalizacja uzbrojenia alarmu). Tyle że miałem wolne OUT i nie było z tym problemu.
pontidrive

Dziękuję bardzo za pomoc i instrukcję, jak tylko chwilę znajdę, to zrobię to i dam znać.

Return to “Pomoc”