Jak podłączyć do MIDO 600/800/100
-
masi67
Sprawdziłem na stykach, które są wyprowadzone na obudowie MIDO 600 jest napięcie 24V.
-
masi67
Tak po podłączeniu na zaciskach A1 i A2 jest napięcie 24V.
-
masi67
Panowie,
mam pytanko, mianowicie mam już zamontowany kontaktron i wszystko działa poprawnie.
Jak brama jest zamknięta ikona sygnalizuje, że zamknięta, jak otwarta to ikona otwarta.
Pytanie dotyczy tego czy w cloud powinny być dwa obrazy przedstawiające "czujnik otwarcia bramy".
U mnie są dwa - jeden z ikoną zamknięta brama i jeden z ikona otwarta brama - czy tak ma być ?
Jest tez problem z otwieraniem głosowym bramy.
Otwiera się i zamyka tylko na komendę "zamknij garaż"
mam pytanko, mianowicie mam już zamontowany kontaktron i wszystko działa poprawnie.
Jak brama jest zamknięta ikona sygnalizuje, że zamknięta, jak otwarta to ikona otwarta.
Pytanie dotyczy tego czy w cloud powinny być dwa obrazy przedstawiające "czujnik otwarcia bramy".
U mnie są dwa - jeden z ikoną zamknięta brama i jeden z ikona otwarta brama - czy tak ma być ?
Jest tez problem z otwieraniem głosowym bramy.
Otwiera się i zamyka tylko na komendę "zamknij garaż"
Last edited by masi67 on Thu Feb 24, 2022 7:51 pm, edited 1 time in total.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
SBW ma dwa wejścia ustawione jako czujnik otwarcia bramy. Jeśli jednego nie używasz to możesz ustawić aby nie był pokazywany na telefonach, ale w Cloud będzie widoczny.
Jakiego asystenta głosowego używasz? Jaką funkcję bramy ustawiłeś (wjazdowa czy garażowa)? Jak nazwałeś kanał bramy?
Jakiego asystenta głosowego używasz? Jaką funkcję bramy ustawiłeś (wjazdowa czy garażowa)? Jak nazwałeś kanał bramy?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
masi67
Na telefonie widoczny jest tylko jeden.
Używam asystenta google home.
Funkcja to brama garażowa.
Nazwa kanału bramy - BRAMA GARAŻOWA.
W cloud zauważyłem, że w akcjach gdy naciskam "otwórz" brama się nie otwiera, natomiast gdy naciskam "zamknij" to się zarówno zamyka jak i otwiera
Używam asystenta google home.
Funkcja to brama garażowa.
Nazwa kanału bramy - BRAMA GARAŻOWA.
W cloud zauważyłem, że w akcjach gdy naciskam "otwórz" brama się nie otwiera, natomiast gdy naciskam "zamknij" to się zarówno zamyka jak i otwiera
-
masi67
I tak właśnie jest. Czujnik jest przypisany - sygnalizuje zamknięcie i otwarcie bramy.
Co jeszcze można zrobić/sprawdzić ?
Co jeszcze można zrobić/sprawdzić ?