Jak podłączyć do MIDO 600/800/100

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

masi67 wrote: Fri Feb 25, 2022 8:46 am I tak właśnie jest. Czujnik jest przypisany - sygnalizuje zamknięcie i otwarcie bramy.
Co jeszcze można zrobić/sprawdzić ?
Sterowanie z asystenta działa w taki sposób, że:
1. Gdy powiesz "otwórz", a ikonka bramy w apce pokazuje stan "otwarty", to nic się nie stanie. Analogicznie "zamknij" przy zamkniętej też nie będzie miało efektu
2. Gdy powiesz "otwórz", a ikona bramy będzie "zamknięta", to sterownik da 1 impuls do napędu. To w którą stronę napęd pojedzie - zależy od napędu i od tego co z napędem działo się wcześniej. Supla po 1 min sprawdza stan bramy, czy udało się otworzyć? - jeśli się udało to kończy, jeśli stan bramy jest "zamknięta", to wyśle kolejny impuls i po minucie znowu sprawdzi. Ilość powtórzeń można aktulanie przestawić z poziomu Clouda.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
masi67

Ad.1) Ikona w apce pokazuje stan "zamknięty - mówię "otwórz garaż" i nic się nie dzieje, natomiast gdy powiem "zamknij garaż" to wtedy się otwiera.

Ad.2) Może zmienić w Cloud ilość powtórzeń na na 1 bo teraz jest ustawione na 5 ? i wtedy sprawdzę jak reaguje na polecenia.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

masi67 wrote: Fri Feb 25, 2022 11:42 am Ad.1) Ikona w apce pokazuje stan "zamknięty - mówię "otwórz garaż" i nic się nie dzieje, natomiast gdy powiem "zamknij garaż" to wtedy się otwiera.

Ad.2) Może zmienić w Cloud ilość powtórzeń na na 1 bo teraz jest ustawione na 5 ? i wtedy sprawdzę jak reaguje na polecenia.
Sprawdź w Cloud klikając na akcje "otwórz" i "zamknij" czy działają poprawnie.
Nie wgrywałeś przypadkiem własnych ikonek bramy? Może tam stan jest odwrotnie.
Pokaż zrzut ekranu z konfiguracji kanału bramy w cloud.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
masi67

Na cloud jak klikam na "otwórz" to się nie otwiera. Jak klikam na "zamknij" to się zarówno zamyka jak i otwiera.
Nie ikonki są takie jakie były - ja niczego nie zmieniałem.
W załączeniu zrzuty.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
masi67

I jeszcze jeden
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie ten czujnik co trzeba masz powiązany z kanałem sterującym.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
masi67

OK. To co mam zrobić. Przepiąć w SBW-01 czy zmienić w cloudzie czujnik ?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Po prostu w cloud zmień czujnik na ten drugi.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
masi67

Ok. Zrobiłem tak jak powiedziałeś i wszystko działa :)
Dziękuję i pozdrawiam
arkadiusz285

Witam,
Mam napęd CELGAR
Potrzebuje tylnej kostki do styków, chyba ze macie jakiś pomysł jak podłączyć sbw01 bez tej tylnej kostki??

Return to “ZAMEL SBW-01”