Ciekawostka

Adamo28

Na przełomie roku była fajna promocja na SP111, to kupiłem kilka sztuk, wgrałem po kabelkach GUI i fajnie to działa, całe święta miałem sterowane lampki na choinkach przed domem plus pomiarem energii. Jedno SP111 mam wpięte w listwę zasilającą i monitoruje zużycie PC i kilku innych urządzeń multimedialnych. Ostatnio nie mogłem się doszukać jednego IP w swojej sieci domowej i mówię pójdę na łatwiznę przeskanuje sieć, używam do tego takiego programiku Advanced IP Scanner, włączyłem na pełen zakres i po chwili BUM wszystko zgasło jak by elektrownia na chwile prąd wyłączyła co się u nas nie zdarza. Wszystko uruchomiło się na nowo, znów włączyłem skaner i BUM znów zanik prądu. Okazało się że gdy skanuje sieć, SP111 się resetuje :shock: gdy pominę jego IP w zakresie skanowania sieci wszystko jest ok, ale gdy np wybiorę tylko jego IP następuje reset. Co ciekawe sam PING z wiersza poleceń nie powoduje takiego zachowania. Każde z SP111 jakie mam zachowuje się w ten sposób. Wgrałem nową binarkę wygenerowaną z buildera przez OTA i problem ustał. Najdziwniejsze jest to że pod inną siecią (inny ISP, lokalizacja, inny ruter, wifi etc) ten problem nie występował, podłączyłem na chwile to samo SP111 to internetu z telefonu razem z laptopem i wszytko działa normalnie. Czary.
krycha88
Been thanked: 5 times

Zostało to poprawione
viewtopic.php?p=118917#p118917
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “GUI Generic”