GUI-Generic Builder (online)

krycha88
Been thanked: 5 times

Goral64 wrote: Sun Jan 09, 2022 3:11 pm Ciągle nie mogę wyjść ze zdziwienia, dlaczego problemy z GUI-Generic wrzucane są do wątku z Builderem???
Bo Builder nie ma problemów, więc nic w tym wątku by się nie działo :P
https://gui-generic-builder.supla.io/
dobo

Coś w tym jest ;)
local

Goral64 wrote: Sun Jan 09, 2022 3:11 pm Ciągle nie mogę wyjść ze zdziwienia, dlaczego problemy z GUI-Generic wrzucane są do wątku z Builderem???
Specjalnie czy przypadkiem wkleiłeś w tytule tag ? ;)
ff.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
RobertRT

Czy byłaby możliwość dodania w Gui Generic Builder warunku sprawdzającego połączenie urządzenia z internetem?
Taki warunek chciałbym wykorzystać przy używaniu termostatu działającego z supla-fracz, który obecnie w przypadku utraty połączenia z internetem traci możliwość sterowania piecem. Wprowadzenie tego warunku umożliwiałoby taką konfigurację urządzenia, że w przypadku utraty połączenia z internetem urządzenie automatycznie włączyłoby przekaźnik przełączający sterowanie piecem do sterownika ręcznego w pokoju.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Builder tego nie zrobi!
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

local wrote: Sun Jan 23, 2022 6:22 pm Specjalnie czy przypadkiem wkleiłeś w tytule tag ? ;)
ff.png
Heh, przeoczenie :)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
krycha88

RobertRT wrote: Sat Feb 12, 2022 12:33 pm Czy byłaby możliwość dodania w Gui Generic Builder warunku sprawdzającego połączenie urządzenia z internetem?
Taki warunek chciałbym wykorzystać przy używaniu termostatu działającego z supla-fracz, który obecnie w przypadku utraty połączenia z internetem traci możliwość sterowania piecem. Wprowadzenie tego warunku umożliwiałoby taką konfigurację urządzenia, że w przypadku utraty połączenia z internetem urządzenie automatycznie włączyłoby przekaźnik przełączający sterowanie piecem do sterownika ręcznego w pokoju.
To nie jest rozwiązanie, jeżeli serwery supla-fracz padną to termostat też nie będzie działać.
RobertRT

Dziękuję za szybką reakcję.
Ja mam bardziej obawę o brak dostępu do internetu w miejscu urządzenia, a nie na serwerze supla-fracz.
Utrata internetu przez urządzenie umożliwiłaby automatycznie oddanie sterowanie piecem do regulatora pokojowego ręcznego.
Pawele

Czy coś w kwestii czasu/ilości resetowania się zmieniło od wersji GUI-Generic 1.2.7? Mam tą wersję w stacji pogodowej i albo momentami zrywa długotrwale wifi, albo padają akumulatory w mniej słoneczny dzień. Po czymś takim stacja już sama nie "wstaje"(po doładowaniu akumulatorów np.), natomiast ręczne zresetowanie wemosa skutkuje poprawnym połączeniem z Suplą.

Czy dokonanie aktualizacji to konieczność konfigurowania wszystkiego od zera?
krycha88

Pawele wrote: Mon Feb 28, 2022 1:19 pm Czy coś w kwestii czasu/ilości resetowania się zmieniło od wersji GUI-Generic 1.2.7? Mam tą wersję w stacji pogodowej i albo momentami zrywa długotrwale wifi, albo padają akumulatory w mniej słoneczny dzień. Po czymś takim stacja już sama nie "wstaje"(po doładowaniu akumulatorów np.), natomiast ręczne zresetowanie wemosa skutkuje poprawnym połączeniem z Suplą.

Czy dokonanie aktualizacji to konieczność konfigurowania wszystkiego od zera?
Co masz na myśli mówiąc stacja pogody? Zostało dość sporo zrobione w kierunku problemu nie łączenia się ponownie.

Return to “GUI Generic”