Dwa konta, dwie rózne lokalizacje, czy tak się da?

dydyrydy

Cześć. Mam swoje konto Supli. Teraz założyłem nowe konto Supla w rodzinie w nowej lokalizacji. W tej nowej lokalizacji w aplikacji mają być tylko urządzenia z tej nowej lokalizacji. A w mojej apce orócz moich dotychczasowych urządzeń chciałbym mieć dostęp np. do bramy w tej nowej lokalizacji. Czy tak się da?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Aktualnie tak się nie da.

Apka ma dostać opcję "profili", ale w pierwszej wersji będzie trzeba się przełączać między profilami.
Kiedyś pewnie dojdzie opcja jednoczesnego zalogowania na kilku profilach, ale raczej bym się tego zbyt szybko nie spodziewał.

Na chwilę obecną najprościej jest dodać urządzenia z nowej fizycznej lokalizacji do tego samego konta co masz aktualnie. O ile będziesz pełnił funkcję "instalatora i konserwatora" to powinna to być najwygodniejsza opcja ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dydyrydy

Hehe. Tak, to ja będę instalatorem i konserwatorem :-)
Czyli jak dodam do tego samego konta to można zaznaczyć co użytkownicy aplikacji w nowej lokalizacji będą widzieć? Żeby im nie zaśmiecać moimi kilkunastoma czy kiludziesięcioma urządzeniami w aplikacji. Ja chcę wszystko mieć u siebie w apce a osoby z nowej lokalizacji w swojej apce tylko swoje urządzenia.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

dydyrydy wrote: Wed Mar 02, 2022 9:29 am Hehe. Tak, to ja będę instalatorem i konserwatorem :-)
Czyli jak dodam do tego samego konta to można zaznaczyć co użytkownicy aplikacji w nowej lokalizacji będą widzieć? Żeby im nie zaśmiecać moimi kilkunastoma czy kiludziesięcioma urządzeniami w aplikacji. Ja chcę wszystko mieć u siebie w apce a osoby z nowej lokalizacji w swojej apce tylko swoje urządzenia.
Tak.
W Cloud możesz przypisać, "identyfikator dostępu" do konkretnych telefonów. Widoczność "lokalizacji" przypisuje się do "identyfikatorów dostępu".

Możesz sobie zobaczyć jak to wygląda zmieniając ustawienia dla swojego telefonu w Cloud.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dydyrydy

Aha. Czaję. Oki. Wszystko chyba już jasne mam :-)
Dzięki :-)
dawkor

2 aplikacje na 1 fonie i 2 rozne konta, da sie :D

Return to “Ogólna dyskusja”