ROW-01 problem z aktualizacja softu z wersji 2.0

Sterownik jednokanałowy
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Witam

Zakupiłem moduł Row-01 akurat z wersją softu 2.0, zdziwiłem się trochę że inne jest logowanie do serwera natomiast to co mnie zmartwiło to pomimo wybrania przycisku upgrade firmware na yes i nacisnieciu przycisku config moduł nie aktualizuje się :(

co może być tego przyczyną ? Ponad to w momencie wejscia w tryb konfiguracji moduł wysterowuje wyjscie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Podeślij na priv-a email konta to sprawdzę logi.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

myxhir wrote: Wed Mar 02, 2022 9:10 am Zakupiłem moduł Row-01 akurat z wersją softu 2.0, zdziwiłem się trochę że inne jest logowanie do serwera natomiast to co mnie zmartwiło to pomimo wybrania przycisku upgrade firmware na yes i nacisnieciu przycisku config moduł nie aktualizuje się :(
W opisie brakuje mi jednego kroku:
1. Ustaw firmware update na yes
2. Kliknij "SAVE"
3. Zresetuj moduł (np. poprzez wciśnięcie krótko przycisku config"

Jeśli to robiłeś, to zignoruj mój post ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
myxhir

klew wrote: Wed Mar 02, 2022 9:37 am
myxhir wrote: Wed Mar 02, 2022 9:10 am Zakupiłem moduł Row-01 akurat z wersją softu 2.0, zdziwiłem się trochę że inne jest logowanie do serwera natomiast to co mnie zmartwiło to pomimo wybrania przycisku upgrade firmware na yes i nacisnieciu przycisku config moduł nie aktualizuje się :(
W opisie brakuje mi jednego kroku:
1. Ustaw firmware update na yes
2. Kliknij "SAVE"
3. Zresetuj moduł (np. poprzez wciśnięcie krótko przycisku config"

Jeśli to robiłeś, to zignoruj mój post ;)
dokladnie tak było :) zapomnialem napisac o save

pzygmunt, wiadomość poszła
myxhir

tak sie zastanawiam czy nie trafił mi się taki sam moduł jak w tym temacie viewtopic.php?t=9759 z źle sformatowaną pamięcią ale poczekam na info od pzygmunt'a. Objawy widzę dokładnie te same
pzygmunt

Potwierdzam. Przekazałem Mirkowi.
myxhir

pzygmunt wrote: Wed Mar 02, 2022 1:02 pm Potwierdzam. Przekazałem Mirkowi.
szczerze liczyłem że skończy się na "coś miałeś zablokowane w koncie, sprawdź teraz", no ale cóż. Dzięki za jak zawsze szybką reakcję ;) Czekam jeszcze na potwierdzenie info od Mirka zanim wyślę moduł.
Leszek1977

Widzę że ktoś jeszcze miał podobny problem. Ja również kupiłem kostkę Supla ROW-01. Firmware 2.0 nr 000309. Urządzenia nie mogę dodać przez aplikację Supla. Otrzymuję komunikat że urządzenie nie jest kompatybilne. Dodatkowo nie mogę go zaktualizować. Pomimo zaznaczenia Yes update kostka nie pobiera aktualizacji. Czy urządzenie jest uszkodzone czy po prostu zbyt stare ?
pzygmunt

Musisz na cloud.supla.org włączyć rejestrację urządzeń. Następnie na http://192.168.4.1 powinieneś wprowadzić prawidłowy id lokalizacji i hasło. Urządzenie wtedy powinno się zarejestrować w cloud i uaktualnić do najnowszej wersji. Po aktualizacji będziesz musiał jeszcze raz skonfigurować moduł już z aplikacji aby przepiąć go na adres email.
Leszek1977

Dziękuję za odpowiedź. Niestety po włączeniu rejestracji i podaniu na 192.168.4.1 Id i hasła urządzenie pojawia się w aplikacji i można nim sterować lecz do aktualizacji nie przystępuje. :(

Return to “ZAMEL ROW-01”