Witam,
Zaczynam przygodę z Supla, chciałem zakupić przekaźnik wielokanałowy i dołączyć do niego w pierwszej kolejności : możliwość sterowania piecem + czujnik temperatury i wilgotności.
Czy takie czujniki z wyświetlaczem Xiaomi Mi lub Zigbee idzie podpiąć po wifi zamiast tych kabli https://allegro.pl/oferta/sonoff-wifi-c ... gIQUvD_BwE
Proszę o podpowiedź, do instalacji jeszcze planuje podpiąć roletę zewnętrzna, sterowanie furtką do śmietnika + światło.
Sterowanie piecem + czujnik temperatury
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Sonoff basic jest urządzeniem na 230 V i takie też napięcie ma na wyjściu przekaźnika. Nie wiem do czego chcesz go podłączyć, ale mam nadzieję że nie chcesz się bawić w przeróbki na beznapięciowy.
Termometry z linku to DS18B20 - one są tylko w wersjach na kablu, podłączane do jakiegoś sterownika (np. na WiFi).
Aktualnie niczego z Zigbee nie podłączysz do Supli. Przynajmniej ja nie widziałem takiej integracji.
Nie wiem o jakie czujniki Xiaomi pytasz, ale na forum jest temat dotycznący takich na Bluetooth - one wymgają połączenia po Bluetooth, a więc nie podepniesz ich do Sonoff basic, bo Sonoff basic ma tylko WiFi.
Do rolet sprawdź sobie sterowniki Zamela SRW-01, do furtki SBW-02, a do światła ROW-xx
Termometry z linku to DS18B20 - one są tylko w wersjach na kablu, podłączane do jakiegoś sterownika (np. na WiFi).
Aktualnie niczego z Zigbee nie podłączysz do Supli. Przynajmniej ja nie widziałem takiej integracji.
Nie wiem o jakie czujniki Xiaomi pytasz, ale na forum jest temat dotycznący takich na Bluetooth - one wymgają połączenia po Bluetooth, a więc nie podepniesz ich do Sonoff basic, bo Sonoff basic ma tylko WiFi.
Do rolet sprawdź sobie sterowniki Zamela SRW-01, do furtki SBW-02, a do światła ROW-xx
Najlepsze suple dla Twojego domu