Wszystko mi śmiga. Jest ok. A mam pytanko bo jak mam odłączony ten czarny przekaźnik co robi za krańcówkę to i tak pokazuje mi stan zamknięcia i otwarcia bramy. I czy czasem nie jjest taka krańcówka wbudowana w sbw 02?? Bo mam to połączone na kabelku i pokazuje mi stan. Ale tylko od bramy od furtki już nie. I czy jak podlaczlacze też in2 to będzie mi pokazywać stan furtki??? I czy przy furtce też powinno pokazywać otwórz i zamknij?? Tak jak przy bramie.pzygmunt wrote: Fri Mar 18, 2022 4:19 pm Możesz ale pamiętaj, że w SBW-02 plus jest na A1, w minus na A2. W 01 jest odwrotnie.
Sbw- 02 podłączenie do centralki Nice mc800
-
Grzegorz.R
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Co masz obecnie podłączone pod IN1 ?
Ten "przekaźnik" do czego podłączyłeś z drugiej strony ? Przy SBW-02 on może być już zbędny.
Aby widzieć to czy furtka jest otwarta musiałbyś przy niej zamontować jakiś czujnik np. kontaktron.
Ten "przekaźnik" do czego podłączyłeś z drugiej strony ? Przy SBW-02 on może być już zbędny.
Aby widzieć to czy furtka jest otwarta musiałbyś przy niej zamontować jakiś czujnik np. kontaktron.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Grzegorz.R
Miałem podłączony pod in1 przekaźnik. Ale go odłączyłem i podłączyłem samym kabelkiem bezpośrednio z in1 do zacisku nr 5 i pokazuje mi stan bramy czy jest otwarta czy jest zamknięta.pzygmunt wrote: Fri Mar 18, 2022 6:33 pm Co masz obecnie podłączone pod IN1 ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
To jest poprawne podłączenie w przypadku SBW-02 innymi słowy nie jest potrzebny ten przekaźnik w przypadku SBW-02. Pod IN2 możesz podłączyć pod drugi kontaktron zamontowany przy furtce. Wtedy będziesz widział stan otwarcia furtki.
-
Grzegorz.R
Dzięki za odpowiedź.pzygmunt wrote: Fri Mar 18, 2022 8:40 pm To jest poprawne podłączenie w przypadku SBW-02 innymi słowy nie jest potrzebny ten przekaźnik w przypadku SBW-02. Pod IN2 możesz podłączyć pod drugi kontaktron zamontowany przy furtce. Wtedy będziesz widział stan otwarcia furtki.
A powiedz mi jak podłącze pod in2 to będzie mi pokazywać stan otwarcia i zamknięcia furtki tak jak na bramie?? I pod jaki styl na centrali mam podłączyć in2 żeby mi pokazywało??
-
pzygmunt
Jeśli masz na myśli osobną furtkę to musisz tam zamontować jakiś zewnętrzny kontaktron lub inny czujnik otwarcia. Taki kontaktron podłączasz pod A1 i IN2.
Jeśli masz na myśli funkcję furtki w bramie to wystarczy jak zmistkujesz IN1 z IN2
Jeśli masz na myśli funkcję furtki w bramie to wystarczy jak zmistkujesz IN1 z IN2
-
Grzegorz.R
Dzięki za podpowiedź.pzygmunt wrote: Sat Mar 19, 2022 11:43 am Jeśli masz na myśli osobną furtkę to musisz tam zamontować jakiś zewnętrzny kontaktron lub inny czujnik otwarcia. Taki kontaktron podłączasz pod A1 i IN2.
Chodzi mi właśnie o to że mam bramę dwuskrzydłowa i jedna jjej część robi za furtkę. Czyli jak zmostkuje in1 z in2 to będzie mi pokazywać stan otwarcia i zamknięcia furtki?? Jak tak to sprawa jest rozwiązana
-
Grzegorz.R
Tak też podejrzewałem że tak może być jak otworze jedno albo drugie to ten sam stan pokaże w aplikacji w bramie i furtce. Ale przynajmniej pokażepzygmunt wrote: Sun Mar 20, 2022 11:09 am Tak ale furtka będzie też otwarta jeśli otworzysz bramę. Jeśli otworzysz furtkę to brama też będzie widoczna jako otwarta.
-
mdi87
Czy dla centrali mc424l też można by ustawić funkcje furtki pod drugim kanałem ? Tzn otwieranie jednego skrzydła ?