Harmonogram jak to ustawić.

User avatar
klew
Posts: 8777
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mkaczko wrote: Wed Mar 23, 2022 8:00 am I change but i can't choice a minute timer i don't see this option
Widok harmonogramów przeszedł trochę zmian kilka miesięcy temu, stąd te stare screeny są nieaktualne.
Ustawienie minutowe masz pod zakładką "interwał" - tam wybierasz co ile minut/godzin/dni chcesz coś włączyć.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mkaczko
Posts: 14
Joined: Sun Jul 19, 2020 6:29 pm

Post

Oki

Sprawdzałem ta zakładkę

Ale jak ustawić

Wlacz co 40 minut potem po 10 minutach wyłącz

W tej opcji nie ma tego drugiego parametru jak ustawic

Zapisuje się tylko 1 parametr na zdjęciu wyłącz po 10 minutach i jak teraz zrobić żeby się włączył po 40

Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8777
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Tak jak elmaya pisał:
Ustaw kanał jako "włącznik schodowy" i zrób, aby włączał się na X minut. Następnie w harmonogramie zrób włączanie np. co 40 min.

Ewentualnie możesz ustawić dwa harmonogramy i ustawić odpowiednio czas rozpoczęcia (z przesunięciem o X min)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mkaczko
Posts: 14
Joined: Sun Jul 19, 2020 6:29 pm

Post

Witam

Dwa harmonogramy nie zadziałają bo
Co 5 minut wyłącz co 25 minut wlacz
Dwa harmonogramy się nie zachodzą tylko są obok siebie

Ja nie widzę takiej opcji była w tych starych zrzutach

Nawet w zaawansowanych nie widzę na tej angielskiej stronie w przykładach mojego przypadku

Dzięki za pomoc ale chyba czeka mnie mozolne wpisywanie z 1 opcji poprzez rozpisanie konkretnych godzin

Dzieki
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

Captura de pantalla (200).png
Captura de pantalla (201).png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8777
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mkaczko wrote: Wed Mar 23, 2022 8:46 am Sprawdzałem ta zakładkę

Ale jak ustawić

Wlacz co 40 minut potem po 10 minutach wyłącz

W tej opcji nie ma tego drugiego parametru jak ustawic

Zapisuje się tylko 1 parametr na zdjęciu wyłącz po 10 minutach i jak teraz zrobić żeby się włączył po 40

Pozdrawiam
W starych harmonogramach też nie dało się tego ustawić tak jak teraz próbujesz to zrobić.
chciałbym ustawić cykl 7 minut pracy 33 minut przerwy no i zonk
Robisz dwa harmonogramy:
1. Ustawiasz datę i godzinę rozpoczęcia np. na: 23 marca 2022, godzina 13:00, interwał co 40 min -> akcja "włącz"
2. Ustawiasz datę i godzinę rozpoczęcia np. na: 23 marca 2022, godzina 13:07, interwał co 40 min -> akcja "wyłącz"
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
and111
Posts: 299
Joined: Sun Feb 18, 2018 3:54 pm

Post

Próbowałeś dwa harmonogramy zaawansowane wyzwalane co 60 minut?

*/60 * * * *

Poniżej przykład:
Harmonogram zaawansowany co godzinę.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Koledzy moje limit harmonogramów jest 20 .Czy jest możliwość zwiększenie tego limitu?
Mmof
Posts: 807
Joined: Sun Jan 26, 2020 5:49 pm

Post

Arek.kandula wrote: Thu Mar 24, 2022 11:44 am Koledzy moje limit harmonogramów jest 20 .Czy jest możliwość zwiększenie tego limitu?
Pisz do @pzygmunt.
mkaczko
Posts: 14
Joined: Sun Jul 19, 2020 6:29 pm

Post

witam

bardzo dziękuje za sugestie

w końcu ustawiłem 2 takie same harmonogramy jeden włącz drugi wyłącz z przesunięciem 10 minutowym i działa

jedna rzecz mnie tylko nurtuje

czy jeśli serwer nie widzi urządzenia to czy harmonogram się nie wykona ????

pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Ogólna dyskusja”